Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın Filistin'deki Rolünü Açıkladı

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın Filistin'deki Rolünü Açıkladı

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın Filistin'deki projesinin Filistin halkının düşmana direnerek topraklarını özgürleştirmesine dayandığını vurguluyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Nasrallah Hizbullah'ın geçmişte Filistinli grupların eğitimindeki rolü hakkında, Genel Sekreter direniş hareketinin eskiden ve hala “İsrail” ile savaşan Lübnanlıları ve Filistinlileri eğitmek için kullanıldığını açıkladı.

Genel Sekreter, askeri eğitimin sadece İslami gruplarla sınırlı olmadığına dikkat çekerek, bazı grupların eğitime ihtiyaç duymayabileceğini kaydetti.

Filistin'de Hizbullah yok

Röportaj sırasında Seyyid Nasrallah , Filistinli gençlerden ve hatta Filistinli kadrolardan kendisini Lübnan Hizbullahı'nın önderliğinde Filistin'de yeni bir direniş gurup kurmaya çağıran mektuplar aldığını açıkladı.

Ancak Hizbullah'ın bu konudaki kararı netti; Seyyid Nasrallah kısaca Filistin'de Hizbullah olmadığını belirtti.

Seyyid Nasrallah'a göre Hizbullah'ın Filistin'de kendi projesi yok.

Genel Sekreter, Filistin'de birkaç direniş grubu olduğunu söyleyerek, Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra geri kalan ulusal grupların da orada olduğunu belirtti.

Seyyid Nasrallah konuşmasında başka bir yerde, Filistin'de biri bizimle işbirliği yapmak isterse; ulusal bir ideolojisi varsa oradaki ulusal gruplarla, İslami ideolojisi varsa Hamas ve İslami Cihat ile işbirliği yapabilirler dedi

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın projesinin, Filistin'in düşmana direnen halkı tarafından özgürleştirilmesi olduğunu bu nedenle ideolojik, entelektüel, örgütsel veya siyasi geçmişi ne olursa olsun her Filistinli ile işbirliği yapabiliriz” dedi.

Bu nedenle ideolojik, entelektüel, örgütsel veya siyasi geçmişi ne olursa olsun her Filistinli ile işbirliği yapabiliriz” dedi.