Seyyid Ali Hamaney: Nükleer Programdan Vaz Geçmeyiz

Seyyid Ali Hamaney: Nükleer Programdan Vaz Geçmeyiz

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İran'ın ülkenin ulusal gücüne katkıda bulunan iki faktör olarak bölgesel varlığından ve barışçıl nükleer programından vazgeçmeyeceğini söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Uzmanlar Meclisi ile Perşembe günü bir toplantıya hitap eden Ayetullah Hamaney, "Herhangi bir ülkenin ulusal güce sahip olması hayati önem taşımaktadır" dedi.

Bağımsızlık ve başkalarının iradesine karşı direniş arayan herhangi bir ulusun “güçlü durması gerektiğini, aksi takdirde korkmuş, zayıf, aşağılanmış ve yabancıların açgözlü bakışlarından sürekli endişe duyacağını” söyledi.

Ayetullah Hamaney, ulusal gücü “karmaşık bir mesele” ve birden çok faktörden oluşan “iç içe geçmiş bir ağ” olarak tanımladı

Dini Lider, “ulusal gücün temel direkleri” arasında “güvenlik ve savunma gücü”, “ekonomi, kamu refahı ve kolay geçim”, “bölgesel ve küresel cephede ulusal çıkarları yerine getirmek için siyaset ve pazarlık gücü” olduğunu söyledi.

Ayetullah Hamaney, ülkenin siyasi gücüne darbe vuracak yaptırımlara karşı koruma sağlamak için Amerika veya başka bir güç karşısında geri çekilmenin büyük bir hata olduğunu söyledi.