Şeyh İkrima Sabri: Siyonistlerin Mescid'i Aksa Kararı  Gerginliği Arttıracak

Şeyh İkrima Sabri: Siyonistlerin Mescid'i Aksa Kararı Gerginliği Arttıracak

Şeyh İkrima Sabri: İşgalcilerin Ramazan'da yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'yı işgal etmesine izin verme kararı durumu kötüleştirecek

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İşgal Edilen Kudüs - Kudüs Haberleri: Mescid-i Aksa'nın vaizi Şeyh İkrima Sabri, yerleşimcilerin Ramazan ayında Mesci-i Aksa'ya her zamanki gibi saldırmalarına izin verme kararından işgali tamamen sorumlu tuttu.

Şeyh İkrima bugün Cumartesi günü yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'teki durumun infilak etmesinden ve güvenlik durumunun bozulmasından işgalcilerin sorumlu olacağını söyledi.

Mescid-i Aksa vaizi, işgali halkı ve kamuoyunu aldatmaya çalışmak, iletişim kurduğu ülkelerden meşruiyet almaya çalışmakla suçladı.

Özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı ve saldırıların camideki statükoyu değiştirmeyi ve camiye İsrail egemenliğini dayatmayı amaçladığını vurguladı.

Kudüs şehrinin şu anda askeri bir kışla olduğunu ve bunun genel olarak gerginliğe yol açtığını açıkladı.

Şeyh Sabri, işgalin Kudüslüleri kuşatma ve Ramazan ayında herhangi bir harekete geçmelerini engellemek amacıyla ABD dahil birçok ülke ile yaptığı hareketlerde ve temaslarda kötü niyetli olduğu konusunda uyardı.

Bölgenin tanık olduğu şeyin, işgalin planlarını durdurmadan ve Mescid-i Aksa Camii'ni kitlesel olarak ele geçirmeden uygulamaya devam etmesiyle durumu sakinleştirmeye yönelik şüpheli hareketler olduğu konusunda uyardı.

Mescid-i Aksa Vaizi, insanlar ayağa kalkıp kutsallıklarına saygısızlık yapılmasına karşı çıktıklarında kimseyle istişare edilmeyeceğini ve kimsenin onları durduramayacağını vurguladı.

Kudüs halkının ve işgal altındaki iç kesimlerin camide kalıcı olarak bulunduğunu ve onu korumak için çağrıları beklemeyeceklerine dikkat çekti.

"Kan" kanalının, işgal polisi ile sözde "Milli Güvenlik Konseyi" arasında bir tartışma oturumu düzenlendiğini ve bu aşamada yerleşimcilerin her zamanki gibi Ramazanda Mescid-i Aksa'yı basmasına izin verildi