Şeyh Ahmet Yasin Ne Demişti: İsrail 2027 Yılında Yıkılacak

Şeyh Ahmet Yasin Ne Demişti: İsrail 2027 Yılında Yıkılacak

Filistin halkına zulmeden, insan haklarını hiçe sayan işgalci İsrail son dönemde iyice kapana kısıldı. Hamas'ın kurucularından efsane isim Şeyh Ahmed Yasin ise 1999 yılında verdiği röportajda İsrail'in 2027'de yıkılacağını söylemişti.

İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun politikalarını sert bir dille eleştirmiş ve bakanlıktan çekilme tehdidinde bulunmuştu. Netanyahu'ya eleştiriler bununla sınırlı kalmamış, muhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkanı İzak Herzog da "Ateşe benzin döken, alevlerin palazlanmasını garip karşılamamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail saldırgan tutumu nedeniyle bölgede iyice yalnızlaşmaya başlarken, Batılı ülkeler de Filistin Devleti'nin bağımsızlığını tanımaya başladı. Tüm bu gelişmeler, İsrail'in kurulduğu dönem göz önüne alındığında, gücünün günden güne zayıfladığını gösteriyor.

Tüm bu gelişmeleri Hamas'ın kurucusu ve Filistin davasının efsane ismi Şeyh Ahmed Yasin 1999 yılında Elcezire televizyonuna verdiği röportajda öngördü. 

Yasin verdiği röportajda İsrail'in 2027 yılına kadar yıkılacağını iddia etmişti. Bu iddiasını Kur'an-ı Kerim'e dayandıran Yasin şunları söyledi: www.tevhidhaber.com

"İsrail zulüm ve gasp üzerine kurulmuştur. Zulüm ve gasp üzerine kurulan rejimlerin kaderi yıkılmaktır. İsrail gelecek asrın ilk çeyreğinde son bulacak inşallah. Tam olarak 2027 senesinde İsrail diye bir varlığı olmayacağını söylüyorum.

Ben Kur'an'a inanıyorum. Kur'an, milletlerin her 40 yılda bir değiştiğini söylüyor bize. Birinci 40 yılda 'Felaket Dönemi'(İsrail'in kuruluşu)'ni  yaşadık. İkinci 40 yıl; intifada, mücadele, meydan okuma, savaş ve misilleme dönemi oldu. Üçüncü 40 yılda, beklenen son gelecek İnşallah."

"Kur'an Medine'de geçen bir olaydan günümüze işaret ediyor" diye konuşan Şeyh Yasin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız (Haşr suresi 2.ayet). Yani Müslümanlar Yahudilerin kendilerine galip geleceğini düşünüyordu. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Devletler, güçleri ile saldırıyor ve Müslümanlar onların başaracağını sanıyor. 

Şu anki durum da aynı. Ümmetimiz Filistin'i özgürlüğüne kavuşturabilir aslında. Bizler durumumuzdan, imkanımızdan, güç ve geleceğimizde şikayetçiyiz. Onlarsa 'Dünyanın en büyük cephaneliği bizde, bizimle kim başedebilir' diyor. Onlar güçlerinden dolayı kibirli! Biz zayıflığımızdan dolayı tedirginiz. Ancak Allah'ın iradesi galip gelecektir. Saati geldiğinde bu rejim göz açıp kapanıncaya kadar yıkılacak.

Çünkü yeryüzünde bozgunculuk sürmez. Kur'an onların yeryüzünde bozgunculuk yaptığını söylüyor. Onlar yeryüzündeki değerleri parçalıyor. 'Allah, işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler(Yusuf suresi 21.Ayet)'.

 

Kanal a