Şehit Yahya Ayyaş'ın Ruhu Filistin Semalarında Dolaşıyor

Şehit Yahya Ayyaş'ın Ruhu Filistin Semalarında Dolaşıyor

Şehadetinin üzerinden 19 yıl geçmiş olmasına rağmen İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın efsanevi komutanı Yahya Ayyaş'ın hatırası ve ruhu hâlâ Filistin semalarında dolaşmaya, işgal güçlerini ve dün oğlunu göza

Filistin direnişi ve dünyanın özgür insanları bugün (5 Ocak Pazartesi) bundan tam 19 yıl önce 5 Ocak 1996'da şehit olan mühendis Yahya Ayyaş'ı anıyor. Her yıl şehadet yıldönümünde Yahya Ayyaş'ın mezun olduğu Birzeit Üniversitesi şehit komutanın resimleriyle süsleniyor.

Şehadet yıldönümünde şehit komutan hakkındaki görüşlerini dile getiren Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Hasan Ahmed, "Yahya Ayyaş sadece bir komutan veya mühendis değildi. Aynı zamanda Filistin halkını kurtaracak bilinçli direniş simgesini ve ekolünü oluşturdu" dedi.

Ayyaş'ın işgale karşı direnişin canlı ve güçlü bir örneğini ortaya koyduğunu belirten Ahmed, şehit komutanın sadece resimlerini asman ve hakkında bildiri yayınlamaktan çok daha ötesini hak ettiğini söyledi.

Şehit Yahya Ayyaş'ın doğum yeri olan Selfit'in Rafat beldesi sakinlerinden Mahmud Taha da 19'uncu şehadet yıldönümünde Ayyaş ailesinin fertlerinin gözaltına alınmak yerine ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.