Şehit İmad Muğniye Suikastıyla İlgili  Yeni Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Şehit İmad Muğniye Suikastıyla İlgili Yeni Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Siyonist İsrail'de yayımlanan bir kitap Şehit İmad Muğniye suikastıyla ilgili yeni ayrıtıları açıkladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

.Raialyoum - 14 Şubat, şehit İmad Muğniye'nin Şam'da arabasının altına ​​Mossad hücresi tarafından yerleştirilen bombayla öldürülmesinin 15. yıl dönümü... Bu vesileyle İsrail askeri ve güvenlik uzmanı Yossi Meleiman, bu suikastı belgeleyen yeni bir kitaptan bir bölüm yayınladı.

Bu dünyayı sarsan olay ve bunun bölgesel ve uluslararası yansımaları hakkında yorum yapmadan önce, yukarıda bahsedilen bölümde bahsedilen, bazıları yeni, diğerleri ise yarı bilinen beş ana şaşırtıcı noktada durmayı gerekli görüyoruz:

Birincisi: Yazar, Muğniye'nin İsrail'in suikast listesinde birinci sırada yer aldığını çünkü kurnazlığın zirvesinde bir figür olduğunu ve ister işgal altındaki Filistin'de ister güney Lübnan'da olsun, işgalci devleti hedef alan ve utandıran tüm komando operasyonlarının arkasında durduğunu söyledi.

İkincisi: Suikast kararı, dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve infaz aracı Mossad'ın başkanı Meir Dagan tarafından, dönemin ABD Başkanı George W. Bush'un “onayını ” aldıktan sonra verilmişti.

  • Üçüncüsü: Yazar, ciddiye alınması gereken çok tehlikeli bir sırrı ifşa etti: Mossad tarafından üretilen ve suikastta kullanılan bombanın Ürdün'deki ABD büyükelçiliği ve belki de diplomatik çanta aracılığıyla Şam'daki muadiline nakledildiği ve Suriye başkentindeki Mossad infaz hücresine teslim edildiğini açıkladı

  • Dördüncüsü: Bir dizi "ılımlı" Arap ülkesi, adam ve hareketleri hakkında bilgi toplama sürecine istihbarat servislerinin katılımıyla bu operasyonun gerçekleştirilmesinde doğrudan rol oynadı.

  • Beşincisi: Komutan Muğniye, biri insansız hava aracıyla olmak üzere üç suikasttan sağ kurtuldu.22 yaşındayken çekilmiş tek bir fotoğrafı var ve toplum içine çıkmadı ve yüzünün özelliklerini değiştirmek için birkaç estetik operasyon geçirdi.

  • Önceki noktaları ortaya koyarak söylemek istediğimiz, ABD büyükelçiliğinin Amerikan anlatılarının öne sürdüğü gibi masum bir diplomatik kale olmadığı, daha çok suç ve suikast işlemek için “kurallar” olduğu ve İsrailli yazarın kitabında belgelenen bu gerçeğin belki de yanlış anlaşılabileceğidir. bazı taraflarca Tahran'da olduğu gibi geçmişte ve belki de gelecekte saldırmak için bir gerekçe olarak kullanıldı ve kitabın bazı Arap hükümetlerinin lojistik tesisler aracılığıyla bu suikast operasyonundaki rolüne dair gizli bilgileri açığa çıkardığını göz ardı etmiyoruz.

  • Komutan Muğniye, “Hizbullah” ordusunun gerçek kurucusu ve “Ortadoğu”daki en önde gelen vurucu güçlerden biri haline gelmesi ve işgalci devletin aldığı en büyük yenilgiye ortak olması için geliştirilmesi olarak kabul ediliyor ve burada kastettiğimiz 2006'da Temmuz savaşı. Bombardıman uçağını hazırladı (iki İsrail askerini kaçırdı) ve savaşı çok verimli yönetti.