"Şehidlerin Yolunda Yürümeye Devam Edeceğiz"

"Şehidlerin Yolunda Yürümeye Devam Edeceğiz"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin halkının bağımsızlık ve özgürlük hedefine...

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin halkının bağımsızlık ve özgürlük hedefine ulaşıncaya kadar şehitlerin yolundan yürümeye devam edeceklerini ve işgal zindanlarında tutulan esirlerin mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklarını söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın bugün Gazze'deki Reşad Eş-Şeva Merkezi'nde komutan Halil El-Goga'nın ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlediği programa katılan Heniyye, Şeyh El-Goga'nın ölüm yıldönümünün Filistinli Esir Günü ve Abdülaziz Er-Rantisi, Ebu Cihad El-Vezir gibi birçok liderin şehadet yıldönümleriyle aynı döneme denk geldiğini ifade ederek, Filistin'in kanlarını kendi uğruna döken kahramanları unutmayacağını bildirdi.

Şeyh Halil El-Goga'nın Filistin'de davet, eğitim ve cihad faaliyetlerinin öncülerinden olduğunu hatırlatan Heniyye, Şeyh Ahmed Yasin'den ilk ders alanlardan biri olan El-Goga'nın işgalci tarafından Filistin'den uzaklaştırıldığını ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde vefat ettiğini söyledi.

El-Mecdel'e bağlı Hamame beldesinde 1948 yılında dünyaya gelen Şeyh Halil El-Goga, En-Nekbe'nin ardından ailesiyle birlikte Eş-Şati Mülteci Kampı'na göç etti. Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra Arapça öğretmeni olarak görev yapan El-Goga, işgal güçleri tarafından birçok kez gözaltına aldındı.