Şehid Olan Filistinlinin Evini Yıktılar

Şehid Olan Filistinlinin Evini Yıktılar

İşgal güçleri, Nablus'un doğusundaki Askar kampına düzenlediği baskın sırasında Nablus'ta Huwwara operasyonunun failinin evini kuşattıktan sonra havaya uçurdu.

İsrail işgal güçleri bugün şafak vakti, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un doğusundaki Askar mülteci kampında bulunan Hawara operasyonunun faili olan şehit Abdel Fattah Kharousha'nın evini havaya uçurdu.

Yerel kaynaklara göre işgal güçleri kampa baskın düzenleyerek Şehit Kharousha'nın evini kuşattı ve baskından altı saat sonra evi havaya uçurdu.

İşgal güçlerinin, şehidin ailesinin camideki evine bitişik evlerde 20'si çocuk olmak üzere yaklaşık 60 vatandaşı gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal ordusunun büyük güçleri Nablus'un doğu bölgesine baskın düzenleyerek şehit Kharusha'nın ailesinin Askar kampındaki evini kuşatırken, onlarca genç ile işgal askerleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Nablus'ta Kızılay Ambulans ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril, bir gencin gerçek kurşunla, iki gencin şarapnelle, üç gencin ise lastik kaplı metal mermilerle yaralandığını söyledi.

Ayrıca gençlerden biri de işgal askerlerinin saldırısı sonucu hastaneye kaldırıldı.

Cibril, Crescent ekiplerinin 185 boğulma vakasıyla ilgilendiğini, 5 kişilik aileyi ve yaşlı bir kadını zehirli gazdan boğularak tahliye ettiğini, 4 düşme vakasıyla uğraştığını sözlerine ekledi.

Şehit Abdel-Fattah Kharousha'nın geçtiğimiz Şubat ayının 26'sında Hawara kasabasında iki yerleşimcinin ölümüyle sonuçlanan silahlı eylem gerçekleştirmişi

KAYNAK: AJANSLAR-TEVHİDHABER