Şaşırtıcı Bir Gelişme.. Suud Husileri Masaya Çağrıyor

Şaşırtıcı Bir Gelişme.. Suud Husileri Masaya Çağrıyor

Şaşırtıcı bir gelişme.. Körfez işbirliği, Husi grubunu savaşı sona erdirmek ve siyasi bir çözüm aramak için istişarelerde bulunmaya davet etme olasılığını araştırıyor.

TERCÜEMAHABER /TEVHİDHABER

RİYAD - (Reuters) - İki Körfez yetkilisi Reuters'e, Körfez İşbirliği Konseyi'nin, Birleşmiş Milletler liderliğindeki barışı güçlendirmeyi amaçlayan bir girişimin parçası olarak, Husi hareketini ve diğer Yemenli partileri bu ay Riyad'da istişarelerde bulunmaya davet etme olasılığını araştırdığını söyledi. çabalar.
Bu hafta resmi bir açıklama yapılmadan önce isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki yetkili, İran Husiler ile Suudi Arabistan arasındaki savaşın askeri, siyasi ve ekonomik yönleriyle ilgili görüşmeler için resmi davetiyelerin birkaç gün içinde gönderileceğini söyledi.

İki yetkili, Husi yetkililerinin, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayef Falah Mubarak Al-Hajraf'ın güvenlik garantileriyle birlikte konseyin Riyad'daki merkezindeki "misafirleri" olacağını söyledi. 29 Mart - 7 Nisan tarihleri ​​arasında yapılması planlanan görüşmelerin sonucu merakle bekleniyor