Sapan taşlarının yanında füze...



Ya Rabbi... İsteklerimiz kendimiz için, ailemiz için, akrabalarımız için değil, Müslüman ümmetin gözyaşı döktüğü, elinden gelen maddi destekleri yağmur gibi yağdırdığı ancak İsrail"in zulmüne, katletmesine, yakıp yıkmasına karşı bir şey yapamadığı Filistinli Müslüman kardeşlerimiz içindir.
Ya Rabbi... Sen her şeyi en ince noktasına kadar bilirsin. Küçük bir çocuk olmasına rağmen, kudretinin bir belgesi olarak adeta eline verdiğin bir sapan ve sapan taşı ile o dönemin en azgın, en zalim ve en gaddar insanı Calut"u, ortadan kaldırttığın Davud kulunun hürmetine, bu asrın en zalim, en gaddar ve en azgını olan İsrail"i sana havale ediyoruz.
Ya Rabbi... Kur"an"ında "Nice azlar çoklara galip gelir" hakikatini bizlere sen bildirdin. Birçok peygamberinin ayak izlerinin bulunduğu Filistin topraklarında kanları akıtılan, evleri yıkılan, namusları kirletilen insanlar senin kullarındır. Taif"ten dönen Peygamberimiz, elini açarak "Ya Rabbi, beni kime havale ediyorsun?" diye ağlamıştı. 60 senedir tatmadıkları zulüm ve haksızlıklara maruz kalan Filistinli Müslüman kullarına yapılanları sen daha iyi bilirsin. Dilimiz varmıyor ama "Yetmez mi musap oldukları bunca devahi, ağzımız kurusun yok musun ey adl-i ilahi" sözü ile lütfen bizi hesaba çekme...
Ya Rabbi... Nazlı niyazlı kullarından Hz. Asiye, "Allah"ım. Beni Firavun"dan ve Firavun"un yaptığı zulümden kurtar" diye içini sana dökmüş ve sen Asiye kulunun duasını kabul ederek, en yüksek makama eriştirmiştin. Çocuğundan ihtiyarına kadar aç-susuz, evsiz-barksız yaşayan Filistinli kullarını, İsrail"in zulmünden kurtarmaz mısın Allah"ım?..
Ya Rabbi... Sen Kur"an"ında, ömrü küfürle, inkârla geçmiş bir insanın, tövbe etmesi halinde geçmiş günahlarının bağışlanacağını beyan ettin. Bir ömür boyu sana küfretmiş bir insanın ağzından çıkan kelime-i tevhid, seni memnun ediyor. Biz kullarının aklımız erdiğinden beri dilimizden düşürmediğimiz ve sayısını ancak senin bileceğin kelime-i tevhidler hürmetine, yeryüzünde ezilen, hakarete uğrayan kullarını, zalimlerin elinden kurtarmaz mısın Allah"ım?..
Ya Rabbi... Her şeyi en ince noktasına kadar bilen sadece sensin. Biz kullarına yakışan, isyan ve tuğyan; sana yakışan ise ihsan ve gufrandır. Hiçbir isteğini geri çevirmediğin sevgili Peygamberin biz ümmetine şu mesajı vermişti: "Eğer siz günah işlememiş bir toplum olsaydınız, Allah sizi helak eder ve yerinize günah işleyip, günahına tövbe eden bir toplum yaratırdı." Senelerdir Filistinli kullarının kurtuluşu için dua eden, bu günahkâr kullarının duasını kabul etmez misin Allah"ım?..
Ya Rabbi... Yine Sevgili Peygamberimiz, "Müslümanların yürüdüğü bir yolda, kendilerine eziyet eden bir dikenli ağacı kesen bir kulunu affetmiş ve cennetine almıştır" buyuruyor. Müslüman kullarına küçük çaplı da olsa eziyet eden bir dikene dahi rızan yoktur Allah"ım. Asırlardır, katından gönderdiğin dinin yaşanmasına sebep olan Filistin topraklarında senin kullarının kanı akıtılıyor. Eziyetlerin en acımasızı yapılıyor. Sen bunları görüyorsun. Şanına yakışan ne ise onu yapacağına şüphemiz yoktur Allah"ım...
Ya Rabbi... Sevgili Resul"ün, "Bir mümini katletmek, Allah indinde bütün dünyanın yok olmasından daha büyük bir şeydir" buyurmuştur. Keşmir"de, Çeçenistan"da, Irak"ta, Afganistan"da ve Filistin"de kulların, hayvanlara yapılan muamele gibi boğazlanıyor... En iyisini bilen sensin... Eğer şu isteklerimizde sana karşı terbiyesizlik, adapsızlık yaptıysak, başımızdan büyük laflar ettiysek, özür diliyoruz senden. İçimiz yanıyor Allah"ım. Yattığımız yatak, sanki böğrümüze diken gibi batıyor. Yediğimiz yemekler boğazımıza tıkanıyor. Belki de bunları ilk defa tadıyoruz Allah"ım. Nişanlanma çağına gelmiş kızlarımız, okullarda okuyan çocuklarımız, senelerdir kıyafetinden dolayı aşağılanmış kadınlarımız, erkeklerimiz her şeyini bir kenara itti ve Filistinli kulların için sana yalvarıyor Allah"ım. Seher vakti gözlerinden yaş akan ihtiyarlarımız, dili konuşamayan sabilerimiz hürmetine bu isteklerimizi sana yönelttik Allah"ım. Allah"ım, Allah"ım.


vakit

Bu yazı toplam 765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar