Şam Uluslararası Havalimanı, İsrail Saldırısının Ardından Yeniden Çalışmaya Başladı

Şam Uluslararası Havalimanı, İsrail Saldırısının Ardından Yeniden Çalışmaya Başladı

Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Şam Uluslararası Havalimanı'nın normal şekilde çalıştığını ve Halep Havalimanı'nda navigasyonun yeniden sağlanması için çalışmaların devam ettiğini doğruladı.

Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Şam Uluslararası Havalimanı'nın normal şekilde çalışmaya başladığını duyurdu ve İsrail'in iki havalimanını hedef alan saldırısının ardından Halep Uluslararası Havalimanı'nda hava seyrüseferini eski haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "General Aviation Corporation'daki teknik kadrolar, uzman ulusal şirketlerle koordinasyon ve işbirliği içinde, Çarşamba gecesi Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan İsrail saldırganlığının neden olduğu hasarı onarmak ve için çalışıyor. " dedi

Açıklamada, "Her zamanki gibi tarifeli uçuşlarda herhangi bir değişiklik yapılmadan, emniyet ve güvenlik önlemleri dahilinde havalimanının işleyişine devam edilmesi, uçakların geliş-gidişlerinin, yolcu hizmetlerinin ve tam olarak hizmete dönüşünün güvence altına alınması için çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

Şam Uluslararası Havalimanı ile ilgili olarak, bakanlık, "saldırı sonucu hasar görmesi sonucu çalışmayı durduran bazı ekipmanların havalimanının çalışmalarını etkilemediğini" belirterek, havalimanının "normal bir şekilde hava trafiğine" devam ettiğine dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Rus Uzlaşma Merkezi'nin , Suriye'de 8 İsrail F-16 savaş uçağının Halep ve Şam'a saldırdığını ortaya çıkarması dikkat çekiyor .

Suriye Savunması Çarşamba günü, Halep Uluslararası Havalimanı'nın başkent Şam'ın güneydoğusundaki bir masayı hedef almakla bağlantılı olarak İsrail saldırısına maruz kaldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı