Salih Tuna: FETÖ de İran'a Düşmandı, Bazıları Nöbeti Ondan Devralmış Sanki!

Salih Tuna: FETÖ de İran'a Düşmandı, Bazıları Nöbeti Ondan Devralmış Sanki!

Tuna, “Batı etnisite veya mezhep ayrımı gözetmeksizin topyekûn Müslümanları hedefe koymuşken, Müslümanların birbirleriyle uğraşma lüksleri var mı?” diye sordu.

Salih Tuna, “İran'ın bölgedeki tüm kötülüklerin kaynağı olduğunu, hatta İsrail'den daha beter olduğunu, ABD'yle danışıklı dövüş yaptığını, Filistin davasını istismar ettiğini bitmez tükenmez bir iştiyakla gündeme getirmeye çalışan muhteremler var. Bunların eleştiriye de hiç tahammülleri yok” dedi.

Bu kitlenin gerçeği teslim eden herkesi “İrancı” olarak yaftaladığını kaydeden Tuna, “Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın İran ziyaretini "Anavatanına gitti" şeklinde yorumlayacak kadar Erdoğan'ı "İrancılıkla" itham eden Fetullahçılar'dan nöbeti devralmışlar sanki. FETÖ elebaşı Fetullah gibi, "Cennete giden yol İran'ın içinden geçse oraya gitmem..." de derler mi bilmem” ifadelerini kullandı.

İran medyasında da tersinden Türkiye karşıtı söylemlerde bulunan bazı çevreler olduğunu belirten Salih Tuna, “"Normalleşme" adı altında İsrail etrafında birleşme süreci Aksa Tufanı sayesinde sona erdi. Artık İsrail'e karşı birleşme, bütünleşme, kaynaşma süreci başlamıştır. Bu süreci tahkim etmek varken "bozgunculuk" yapmanın âlemi var mı?” diye yazdı.