Sakal Uzatan Müslümana Altı Hapis Cezası

Sakal Uzatan Müslümana Altı Hapis Cezası

Çin'de sakal uzatan Doğu Türkistanlı bir Müslüman, "huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Doğu Türkitan'da bir Müslüman, "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" iddiasıyla Çin Yönetimi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çin'de yayın yapan China Youth Daily gazetesinin haberine göre, Doğu Türkistan'ın Kaşgar kentinde görülen davada 38 yaşındaki bir erkeğin "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle 6 yıl, karısının ise "peçe takıp burka giydiği" gerekçesiyle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını kaydetti.

Gazetenin haberinde, “2010 yılında erkek sakal bırakmaya, karısı da peçeyle yüzünü kapatmaya başladı” denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin “huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak” suçundan ceza aldıkları belirtildi. Çin mahkemeleri, bahsi geçen muğlak ve geniş kapsamlı suç tanımına dayanarak sanıklar hakkında hapis cezasına hükmedebiliyor.

Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Doğu Türkistan bölgesinde yetkililer tarafından son bir yılda sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor. Kampanyalar çerçevesinde kadınlara başlarını örtmeme ve peçe takmama tavsiyeleri yapılıyor.