" Sadece ABD Dışişleri Bakanı Olarak Değil, Aynı Zamanda bir Yahudi olarak İsrail'e Geldim "

" Sadece ABD Dışişleri Bakanı Olarak Değil, Aynı Zamanda bir Yahudi olarak İsrail'e Geldim "

Netanyahu'ya göz kırptı: Sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da geldim ve İsrail'e mesajım şu: "Amerika var olduğu sürece her zaman yanınızda olacağız."

“- ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, perşembe günü Gazze Şeridi'ndeki olaylarda en az 25 Amerikan vatandaşının öldürüldüğünü açıkladı.


Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Sadece Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da geldim." dedi


Bilinken "İsrail'e mesajım şu: Kendinizi savunabilecek kadar güçlü olabilirsiniz ama Amerika ayakta olduğu sürece biz her zaman yanınızda olacağız."


Blinken İsrail'de acil durum hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşıladı.


Blinken: "Sözümüze sadık kalacağız ve Demir Kubbe'ye diğer silahların yanı sıra mühimmat ve önleyici füzeleri de aktaracağız ve daha fazlasını sağlayacağız" dedi.


Netanyahu, Gazze savaşına atıfta bulunarak, "Önümüzde çok zor günler var" dedi.

Blinken'a hitaben şunları ekledi: "Bugünkü önemli ziyaretiniz için teşekkür ederim. Size teşekkür ediyorum ve ABD Başkanı (Joe) Biden'a ve halkınıza İsrail'e verdiğiniz muhteşem destek için teşekkür ediyorum."
Netanyahu şunları ekledi: "Ziyaretiniz Amerika'nın İsrail'e sarsılmaz desteğinin açık bir örneğidir." dedi.

Netanyahu şunları söyledi: "Hiçbir lider onlarla (Hamas) buluşmamalı, hiçbir ülke onlara barınak sağlamamalı ve bunu yapanlar da yaptırıma tabi tutulmalıdır."


İsrail Başbakanı, geçtiğimiz cumartesi günü Hamas savaşçılarının "Gazze zarfı" içindeki çocukların "kafalarını kestiği" iddiasını yineledi. Bu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Tel Aviv'de düzenlenen basın toplantısında geldi.


Cumartesi günü şafak vakti, Hamas ve Gazze'deki diğer Filistinli gruplar, "İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin Filistin halkına, onların mülklerine ve kutsallarına, özellikle de Mescid-i Aksa'ya karşı devam eden saldırılarına" yanıt olarak "El Aksa Tufanı" Operasyonunu başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı