Saddam'ın kızı Irak'taki gelişmelerden çok memnun

Saddam'ın kızı Irak'taki gelişmelerden çok memnun

Saddam'ın kızı Ragd, Irak'taki son gelişmelerden memnun olduğunu, bir gün Bağdat'a döneceğini söyledi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin Irak’taki ilerleyişi Arap basınında da geniş yer buldu. Arap gazetelerinde dikkati çeken en önemli iki unsur Saddam’ın kızının açıklamaları ve Nakşibendi Tarikatı Ordusu oldu. Saddam'ın kızı Rağd, Irak'taki gelişmelerden memnun olduğunu belirterek “Irak devrimi nedeniyle mutluyum bir gün Irak’a döneceğim”ifadelerini kullanıyor.

Hayat Gazetesi

IŞİD’ın en zengin silahlı örgüt olduğunu yazdı. Ancak gelirleri hakkında fazla bilgi verilmedi. IŞİD’ın Suudi Arabistan ve petrol zengini körfez ülkeleri tarafından desteklendiği belirtiliyor. Arap basınında IŞİD konusunda Türkiye ve Katar’ın da rol üstenmiş olabileceğine işaret ediliyor. Türkiye ve Katar Körfez ülkeleriyle Irak ve Suriye’de ortak hareket ederken, Mısır konusunda ayrı saflarda yer alıyor.

Mısri el Yevm

Mısır Mısr el Yevm Gazetesi Saddam Hüseyin’in kızı Ragd Saddam’ın söylediği; “Irak devrimi nedeniyle mutluyum bir gün Irak’a döneceğim” cümlesini manşete taşıdı.

Ragd Saddam’ın Irak’taki kabilelerin başarısı ve Maliki güçlerine karşı elde ettikleri zaferden son derece memnun olduğunu ifade etti.

Saddam’ın kızı ülkesindeki gelişmeleri; “İzzet amcam, kahraman savaşçılar ve babamın savaşçılarının zaferleri” şeklinde yorumladı.

Ragd’ın İzzet amca olarak bahsettiği kişinin, Baas Partisi Başkanı İzzet İbrahim Duri olduğu belirtiliyor.  Olayları an be an izlediğini ifade eden Rağd, bu sevinci yaşamak için çok uzun zamandır beklediğini de ifade etti.

Ürdün el Gad Gazetesi

Gad  (Yarın) Gazetesi’nin bugünkü manşeti; Irak’ın yeni aktörü “Nakşibendi Tarikatı Ordusu” şeklinde.

Haberde Irak’taki silahlı grupların mantar gibi ülkenin her yanında çoğalmaya başladığı belirtildi. IŞİD’in ardından kendilerini “Nakşibendi Tarikatı Ordusu”  olarak isimlendiren yeni bir grubun daha ortaya çıktığından bahsedildi.

Gazetenin konu ile ilgili haberinde Nakşibendi Ordusu’nun Saddam’ın eski yardımcısı İzzet İbrahim tarafından yönetildiği ileri sürüldü.

Bu yeni ordunun Libya’da Senusi, Cezayir’de Abdulkadir, Mısır’da Ahmed Urabi Paşa gibi İngilizlere karşı 19. Yüzyılın ortalarında meydana gelen ayaklanmalara benzer bir taktik geliştirdiği söyleniyor