Rusya'dan 'NATO'ya Saldırmayacağız' Sözü

Rusya'dan 'NATO'ya Saldırmayacağız' Sözü

Rusya Devlet Başkanı Putin, askeri alandaki faaliyetlerinin kendini savunmak için olduğunu, NATO'ya saldıracağı söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın NATO ülkelerine saldırabileceği yönündeki iddialara cevaben "delilik"dedi.

İtalya'ya 10 Haziran'da yapacağı ziyaret öncesinde, İtalyan gazetesi Corriere della Sera'ya konuşan Putin, "Rusya ile Batı arasındaki ilişkiler, çatışma üzerine değil, işbirliği üzerine kurulmalı. Batı'da Rusya'nın NATO ülkelerine saldıracağına dair çekinceler mevcut. Rusya ve NATO arasında savaş ihtimalini sadece kabuslar gören deli biri düşünebilir" dedi.

Askeri alanda gerçekleştirdikleri faaliyetlerin Rusya'ya yönelik tehditlere karşı sadece bir yanıt niteliği taşıdığını belirten Putin, "Adımlarımız ölçülü ancak Rusya'nın güvenliğini temin edecek yeterlikte" dedi.

Putin, ABD'nin Atlantik bölgesindeki liderliğini sürdürme peşinde olduğunu ve bu nedenle de, Rusya ve AB'nin yakınlaşmasına karşı çıktığını belirten Rus lider, "ABD'nin Atlantik bölgesindeki emellerini gerçekleştirebilmesi için dış tehditlere ihtiyacı var. Anlaşılan o ki, İran yeteri kadar ürkütücü değil. Kiminle korkutacaklar? Ukrayna krizi nasıl çıktı? Kiev'deki karışıklıklar CIA tarafından yönetildi ve biz sadece olan bitene tepki göstermek zorunda bırakıldık" ifadelerini kullandı.