Rusya'dan  İsrail'e Sert Yanıt

Rusya'dan İsrail'e Sert Yanıt

Moskova'dan Tel Aviv'e: Yıllardır Ukrayna saldırılarına sessiz kaldınız... Şimdi de Rusları kınıyorsunuz!

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tel Aviv'deki Rusya Büyükelçiliği, İsrail'in Ukrayna'ya yönelik "Rus saldırılarını" kınaması hakkında yorum yaptı ve "Ukrayna terörist saldırıları" konusunda sekiz yıl boyunca sessiz kaldığını belirtti.

Büyükelçilik Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrailli yetkililerden Ukrayna şehirlerindeki sivil nüfusa yönelik Rus saldırılarına yönelik güçlü kınama sözlerini duyduk" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Rus Silahlı Kuvvetleri bugün Ukrayna'daki askeri kontrol, iletişim ve enerji sistemleri tesislerine yüksek hassasiyetli bir saldırı başlattı.

Elçilik, Tel Aviv'in "ne yazık ki, Ukrayna'nın Donbass'taki sivillere yönelik sekiz yıldır aralıksız devam eden terörist saldırıları sırasında sessiz kalmayı, Kharkov bölgesindeki bir mülteci konvoyuna yapılan son ölümcül Ukrayna saldırısına ve vahşi saldırıya göz yummayı tercih ettiğini" belirtti. Azak neo-Naziler tarafından sivillerin öldürülmesi, Kobyansk ve diğer Ukrayna şehirlerinde, Rus gazeteci Daria Dugin'in vahşice öldürülmesi, Ukrayna'nın Kırım köprüsüne yapılan son terör saldırısı ve Kiev rejimi tarafından cezalandırılmayan birçok korkunç suçtur dedi