Rusya: Yanıtsız Kalmayacak...

Rusya: Yanıtsız Kalmayacak...

"Bugün İsrailli meslektaşlarımızı bilgilendirdik, özellikle de ben, İsrail Savunma Bakanı'nı bu tür eylemleri, bu tür adımları yanıtsız bırakmayacağımız konusunda bilgilendirdim"

Putin'le telefonda görüşen İsrail Başbakanı Netanyahu, düşen Rus uçağından Esed yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek 'Rus askerlerin ölümünden üzüntü duyuyoruz. Yürütülen soruşturmayla ilgili gereken tüm bilgileri vermeye hazırız' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın toplantısında konuşan Sergey Şoygu, Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının düşmesine ve içindeki Rus askerlerin ölmesine neden olan İsrail'in eylemlerinin Rusya tarafından yanıtsız bırakılmayacağı konusunda İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman'ı bilgilendirdiğini belirtti.

İSRAİLLİ BAKAN'A İLETTİM: CEVAPSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Şoygu, "Bugün İsrailli meslektaşlarımızı bilgilendirdik, özellikle de ben, İsrail Savunma Bakanı'nı bu tür eylemleri, bu tür adımları yanıtsız bırakmayacağımız konusunda bilgilendirdim" dedi.

"İSRAİL, İL-20'Yİ KENDİSİNİ KORUNMAK İÇİN KULLANDI"

İsrail'in Suriye hava savunmasının o yönde devreye girmeyeceği hesabını yaparak Rus İl-20 uçağının koruması altında Suriye'ye saldırdığını belirten Şoygu şöyle konuştu:

"Saldırının bizim İl-20 uçağımızın koruması altında, Suriye hava savunmasının o yönde devreye girmeyeceği hesaplanarak yapıldığı, tüm uzmanlar için açıkça ortada."

İsrail'e ait F-16'ların uyarıda bulunmadan saldırdığını sözlerine ekledi.