Rus Dışişleri Bakanından AB'ye Sert Eleştiri

Rus Dışişleri Bakanından AB'ye Sert Eleştiri

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier'le görüşmesinden sonra Moskova'da birlikte yaptıkları basın toplantısında Rus Dışişleri Bakanı Lawrow AB'ye yüklendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lawrow, Moskova'da Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'le birlikte yaptıkları basın toplantısında, Ukrayna krizinden dolayı AB'yi sert bir dille eleştirdi. Lawrow, AB'nin bedelini Rusya'ya yükleyerek güç alanını genişletmeye çalıştığını, Ukrayna hükümetini tek bir tarafa yönelmeye zorladığını söyledi. Durumun çok açık olduğunu ifade eden Lawrow, kibar sözlerin bunu değiştirmeyeceğini belirtti.

Rus Dışişleri Bakanı, Ukraynalıların kendi problemlerini çözmelerine izin verilmesi gerektiğini, bu konuda Steinmeier'le aynı düşündüklerini, hiçbir şekilde etkilemeye çalışmamak gerektiğini savundu. Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Lawrow'un AB ile ilgili eleştirilerine karşı bir cevap vererek AB'nin hiçbir zaman Ukrayna'ya baskı yapmadığını öne sürdü. Aksine Ukrayna'nın AB ile görüşme taleb ettiğini söyledi.

Ekonomik sıkıntı içinde bulunan Ukrayna, her iki tarafın da etkisine maruz bırakılıyor. AB de Rusya'da Kiew yönetiminin kendilerine yönelmesi için çaba sarfediyor. Bir süre önce Rus Devlet Başkanı Wladimir Putin, komşu ülkeye 15 milyar Dolar mali kredi yardımı ve ucuz gaz vermeyi vaad etmişti. Ancak Putin'in şimdi Alman delegasyonu ile görüşmesinde Ukrayna ile AB arasındaki yakınlaşmadan memnun olacağını söylediği bildirildi.