Riyad, Tahran ile Müzakereleri Sürdürmeye Hazır

Riyad, Tahran ile Müzakereleri Sürdürmeye Hazır

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, Suudi Arabistan'ın İran ile müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İkinci Bağdat Konferansı'na katılmak üzere bir heyetin başında Salı günü Ürdün'ün başkenti Amman'a giden Amir-Abdollahian, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile bir araya geldi.

Amir-Abdollahian, Arapça bir tweet'te Suudi Dışişleri Bakanı'nın ülkesinin İran'la müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu dile getirdiğini yazdı.

Bağdat Konferansı-2 oturum aralarında Ummanlı, Katarlı, Iraklı ve Kuveytli mevkidaşlarıyla da görüşmelerde bulunduğunu tweet'e ekledi.

Pazartesi günü erken saatlerde, Amir-Abdollahian üçüncü Tahran Diyalog Forumu'nun oturum aralarında İran'ın Suudi Arabistan ile normal ilişkiler durumuna dönmeye ve Suudi tarafı hazır olduğunda büyükelçilikleri yeniden açmaya hazır olduğunu duyurdu.

İran ve Suudi Arabistan, Suudilerin tek taraflı olarak bağları kesmesinin ardından ilişkileri önceki seviyeye döndürmek ve büyükelçilikleri yeniden açmak için şimdiye kadar Bağdat'ta beş tur müzakere gerçekleştirdi.