Reuters: Suudiler Normalleşme Görüşmelerini Askıya Aldı

Reuters: Suudiler Normalleşme Görüşmelerini Askıya Aldı

Reuters: Suudi Arabistan, İsrail ile Yaptığı Görüşmeleri Askıya Aldı

Cuma günü Reuters, iki bilgili kaynağın "Suudi Arabistan'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik ABD tarafından desteklenen planları dondurduğunu" söylediğini aktardı.

Ajans, Suudilerin "İsrail'le normalleşmesinin dondurulmasının, "İsrail ile Hamas arasındaki savaşın kızışmasıyla birlikte dış politika önceliklerinin hızla yeniden düşünülmesine" işaret ettiğini belirtti.

Kaynaklardan biri, "Görüşmeler şu anda devam edemez ve müzakereler yeniden başladığında İsrail'in Filistinlilere taviz vermesi konusuna daha büyük öncelik verilmelidir, bu da Riyad'ın bu fikirden vazgeçmediğini gösteriyor." dedi

Ayrıca yazar Thomas Friedman, "El-Aksa Tufanı" operasyonunun " önerilen Suudi-İsrail normalleşme anlaşmasını şu anda imkânsız hale getireceğini" söyledi.

Çarşamba günü, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Tahran ile Riyad arasında Çin'in aracılık ettiği bir anlaşmadan bu yana iki lider arasında yapılan ilk telefon görüşmesinde, "El-Aksa Tufanı" operasyonunun ardından Filistin-İsrail çatışmasını tartıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı