Reisi :Masadan Kalkan Taraf Olmayacağız

Reisi :Masadan Kalkan Taraf Olmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, İran'ın Tahran'a yönelik Batı yaptırımlarını kaldırma müzakerelerine bağlılığını yineliyor ve halkın düşmanlarının hayallerini gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğini teyit ediyor.

Bugün, Cumartesi, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, İran hükümetinin Tahran'a yönelik Batı yaptırımlarını kaldırma müzakerelerine ilişkin mantığını ve "düşmanın İran'a şartlarını dayatma girişimi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Raisi, El-Zahra Üniversitesi'nde bir grup öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada, "Biz (nükleer) müzakere masasından ayrılmayacağımızı, ancak dürüst müzakerelere ve bugün İslam'ın mantığına bağlı kalacağımızı başından beri duyurduk" dedi.

İran müzakere heyetinin danışmanı Muhammed Marandi'nin Al- Mayadeen ile yaptığı önceki bir röportajda , "İran yeni bir nükleer anlaşma imzalamadan önce garantiler istediğini" doğrulayarak, "Amerikalılar ve Avrupalılar zor bir durumla karşı karşıya olduklarını, ve pozisyonları İran üzerindeki baskıyı artırmalarına izin vermiyor." dedi

İran'da genç kadın Mahsa Amini'nin ölümü üzerine son zamanlarda çıkan ayaklanmalara gelince, Raisi, "Düşman, arzularının peşinden gidebileceğini düşündü dedi

Raisi birkaç gün önce "düşmanların İran'ı uluslararası arenadan izole etmek için Mahsa Amini meselesini gündeme getirdiğini" söylemiş ve "kendi komplolarının da yenilgiye uğratıldığını" vurgulamıştı.

İranlı genç kadın Mahsa Amini'nin İran polisi tarafından dövüldüğünü iddia ederek ölümünü protesto etmek için İran şehirlerinde gösteriler düzenlendi. Gösterilere, güvenlik güçleri ve siviller arasında ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan isyanlar ve vandalizm hakim oldu.

Öte yandan İran'da devlet ve düzeni savunmak, kamu malını etkileyen isyanları ve vandalizmi kınamak için karşı gösteriler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı