Raisi'den Haniye'ye: İran, Filistin'e verdiği destekten gurur duyuyor...

Raisi'den Haniye'ye: İran, Filistin'e verdiği destekten gurur duyuyor...

İran Cumhurbaşkanı, Hamas hareketinin siyasi büro başkanına, Filistin direnişinin ve Gazze halkının kararlılığının, Filistin sorununu İslam dünyasının sınırlarında durmayan küresel bir...

İran Cumhurbaşkanı, Hamas hareketinin siyasi büro başkanına, Filistin direnişinin ve Gazze halkının kararlılığının, Filistin sorununu İslam dünyasının sınırlarında durmayan küresel bir insani sorun haline getirdiğine dair güvence verdi. kaçınılmaz ve nihai zafer Filistin halkının olacaktır.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, "Filistin direnişi, bugün ABD'nin desteğiyle Gazze'de yaşanan tarihin en büyük suç ve soykırımıyla karşı karşıyadır."

Raisi, Çarşamba günü Tahran'da Hamas Siyasi Bürosu başkanı İsmail Haniye ile yaptığı görüşmede, "Siyonist varlığın bölgede güvenliği istikrarsızlaştırmanın ve barışı tehdit etmenin ana nedeni olduğunu" ekledi.

İran Cumhurbaşkanı, ülkesinin Filistin halkının yanında olduğunu ve "Filistin halkının yanında kalacağını" doğrulayarak, Filistin davasını desteklemekten gurur duyduğunu ifade etti.

Raisi, "Gazze halkının direnişi ve kararlılığının, Filistin meselesini İslam dünyasının sınırlarında durmayan küresel bir insani mesele haline getirdiğini" görürken, Gazze'de yaşananların "İslam dünyası için bir başka büyük skandal" olduğunu vurguladı. Çocukları öldüren Siyonist varlığı destekleyen ABD ve Batılı ülkeler.”

Raisi şöyle devam etti: "Gazze, ABD'nin ve Batı'nın gerçek yüzünü dünya halklarına gösterdi."

Ayrıca "Bölgedeki her türlü Amerikan-Siyonist diplomatik hareketinin bir komplo olduğunu" ve "Siyonist varlıkla normalleşen ülkelerin bugün kendi halklarından utandığına" dikkat çekti.

Sonuç olarak İran Cumhurbaşkanı, "kaçınılmaz ve nihai zaferin şüphesiz Filistin halkına ait olacağı" ve "Siyonistlerin ve destekçilerinin yenilgiden başka seçeneği olmadığı" iddiasını yineledi.

Dün Salı günü İran Devrim Lideri ve İran İslam Cumhuriyeti Sayın Ali Hamaney, Haniye ve beraberindeki heyeti kabul ederken, Filistin halkının kararlılığını överek "İran'ın Filistin davasını desteklemekten asla çekinmeyeceğini " doğruladı. Gazze'deki Filistin direnişi.

Sayın Hamaney, “Gazze halkının Batı'nın desteklediği vahşi Siyonist suçlar karşısında gösterdiği tarihi sabrın eşi benzeri olmayan, düşmanın iradesine rağmen Filistin meselesini dünyanın birinci meselesi haline getiren bir olgudur” dedi. .”

Haniyeh, dün hareketin lider heyetiyle İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan ile yaptığı görüşmenin ardından, " İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı yoluyla siyasi ve askeri hedeflerine ulaşamadığını " ve "kendi varlığını kaybetmeye başladığını" doğruladı. Siyasi kılıf."

Haniyeh şunları ekledi: "Mescid-i Aksa Tufanı'nda Siyonist varlıkla yaşanan tarihsel çatışma bağlamında tarihi bir aşamadan ve önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz."

Haniyeh , hareketin lider kadrosundan oluşan üst düzey bir heyetin başında dün Salı günü İran'ın başkenti Tahran'a geldi ve burada Devrim Lideri ve İran İslam Cumhuriyeti Sayın Ali Hamaney ile görüştü. İran Dışişleri Bakanı ile görüşerek, siyasi ve saha düzeyinde devam eden savaşla ilgili genel gelişmeleri ve Gazze'de ateşkese ilişkin BM Güvenlik Konseyi kararı da dahil olmak üzere bunun çeşitli yansımalarını tartıştı .

Kararın yayınlanmasının ardından Hamas hareketi, tüm işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini ve yerinden edilenlerin gittikleri evlere geri dönmesini sağlayacak kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.