Raisi: Çin Ziyaretimiz Çok Verimli ve Başarılı Geçti

Raisi: Çin Ziyaretimiz Çok Verimli ve Başarılı Geçti

Raisi: Çin ziyaretimiz çok verimli ve başarılı geçti ve 20 mutabakat zaptı imzaladık

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, Çin ziyaretini "çok verimli ve başarılı" olarak nitelendirerek, Çin ile çeşitli alanlarda işbirliğini ilerletme umudunu dile getirdi.

Tahran'a gelişinin ardından yaptığı basın açıklamasında Raisi, iki ülke cumhurbaşkanlarının huzurunda 20 mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu ve her iki tarafta da ticaret, ekonomi, enerji alanlarında işbirliğini geliştirmek için ciddi bir istek olduğunu vurguladı. ,

Raisi, Çin'in Asya'da önemli bir rol oynadığına ve dünyanın yükselen ekonomilerinden biri olarak kabul edildiğine işaret ederek, bu nedenle iki ülke arasındaki ikili iş birliğinin Asya ve uluslararası düzeyde güçlendirilmesinin çok etkili olacağına işaret etti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in resmi daveti üzerine Raisi, Salı günü başlayan üç günlük resmi bir ziyaret için Pekin'e üst düzey bir siyasi ve ekonomik delegasyona başkanlık etti.

Bu ziyarette iki ülke cumhurbaşkanları, iki ülkenin üst düzey heyetlerinin ortak toplantısına sponsor olurken, her iki taraftan üst düzey yetkililer tarafından 20'şer işbirliği belgesi imzalandı.

İran cumhurbaşkanı bu ziyareti sırasında Pekin Üniversitesi yetkilileri, profesörleri ve öğrencileri, bir grup üst düzey Çinli entelektüel ve entelektüel, onlarca büyük Çinli ekonomi şirketinin yetkilileri, Çin'de yaşayan İranlı işadamları ve bu ülkede ikamet eden İran uyruklu kişilerle de bir araya geldi. .