Raisi, Avrupa'yı  Afganistan Konusunda Eleştirdi

Raisi, Avrupa'yı Afganistan Konusunda Eleştirdi

Raisi, Avrupa'yı Afganistan konusunda sert bir dille eleştiriyor ve ülkesine yönelik suçlamaları reddediyor ve şöyle diyor: Sorunu sadece kendi siyasi amaçları ve arzuları için takip ediyorlar ve İran 4 milyon Afgan'ı ağırlıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, ülkesinin şu anda 4 milyondan fazla Afgan mülteciye ev sahipliği yaptığını doğruladı ve "bu konudaki birçok iddiasının aksine, kendilerine herhangi bir yardımda bulunulmadığını söyledi

Raisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avrupalıların Afganlar hakkında birçok iddiası olmasına rağmen bu konuda herhangi bir yardımda bulunmadılar ve açıklamalarının aksine şu anda İran'ın misafiri olarak 4 milyondan fazla Afgan var" dedi.

"IRNA"ya göre, Reisi"İran, Afgan meselesini sadece siyasi amaçları ve arzuları için takip eden Avrupalıların aksine, sevgili Afganlara karşı kendini sorumlu hissediyor" dedi.

Raisi, "Afgan vatandaşlarının Razavi Horasan Eyaleti ve Afgan mültecilerin bulunduğu ülkenin diğer tüm illerinde eğitim ve çalışma konularındaki sorunlarına" dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı