Rahip Munther İshak: Gazze bir Ahlaki Sınavdır

Rahip Munther İshak: Gazze bir Ahlaki Sınavdır

Beytüllahim'deki Lutheran Noel Kilisesi Rahibi Dr. Munther İshak, Hıristiyan dünyasını Gazze’de yapılan soykırım karşısında sorumluluk almaya çağırdı.

Rahip Dr. Munther İshak, Beytüllahim'deki Lutheran Noel Kilisesi'nde canlı yayınlanan bir ibadet oturumunda İsrail'in devam eden Gazze bombardımanında suç ortaklarını eleştiren bir Noel mesajı verdi.

Rahip Dr. Munther İshak, Filistin halkına cesaret verici sözler söyledi.

"Gazze bugün dünya için ahlaki bir sınavdır. Gazze 7 Ekim'den önce de cehennem gibiydi. Eğer orada olanlardan dolayı kahrolmuyorsanız insanlığınızı kaybetmişsiniz demektir” diyen Rahip Munther İshak, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer Hıristiyanlar Gazze'deki soykırımdan ve bu dehşeti haklı çıkarmak için İncil'in kullanılmasından dolayı üzgün değilse, o zaman Hıristiyan inancınızda ve Hıristiyanlar olarak mesajımızın güvenilirliğinde gerçek bir sorun var demektir.

Bu soykırımı kınamayı reddediyorsanız bu sizin hatanızdır, gönüllü olarak kabul ettiğiniz ruhunuzun karanlığıdır. Bazı kiliseler ateşkes çağrısı bile yapmadı.

Biz Filistinliler ayağa kalkacağız, başımıza gelenler çok zor ve eşi benzeri görülmemiş olsa da aşacağız. Bu yıkımdan kurtulacağız. Peki bu soykırımın suç ortakları olan sizler, bundan kurtulabilecek misiniz?

Soykırımdan sonra özrünüzü kabul etmeyeceğiz.

Aynaya bakıp kendinize şunu sormanızı istiyorum: “Gazze'de soykırım yapılırken ben ne yaptım?”(Y