Rafsancani: Kobani'deki olaylar büyütülüyor

Rafsancani: Kobani'deki olaylar büyütülüyor

İran eski lideri Rafsancani'nin ABD ve ortaklarının Kobani'de IŞİD'in üstesinden gelememesini kabul edemediğini söyledi

İran eski cumhurbaşkanlarından ve İslam Nizamı Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Kobani’deki olayların aslında büyük olmadığını ancak Avrupa ve Arap ülkelerinden oluşan koalisyonun küçük bir grubun üstesinden gelememesini kabul edemediğini söyledi.

Rafsancani, BM'nin Irak özel temsilcisi Nicholay Mladenov'la bir araya geldi. Görüşmede, Rafsancani, milletler arasında itiraz türetmenin teröristlerin uğursuz planı olduğunu, terörizm ve totalitarizmin aşiretsel ve mezhebi ihtilaflardan faydalanarak, olay çıkarmak için insanları provoke ettiğini ifade etti.

Rafsancani, terörizm olgusuyla köklü mücadelenin BM'nin görevi olduğunu, bu yolda başarı sırrının bütün ülkelerde ve seviyelerde ayrımcılık ve siyasi niyetler olmadan, pratikte ve gerçek anlamında insan haklarına saygı gösterilmesi olduğunu ifade etti.

Haşimi Rafsancani, sömürgeci ve totaliterlerin terör gruplarını kurma, besleme ve takviye etmedeki rolüne temasla, bu iki etkenin olduğu müddetçe, terörist faaliyetlerinin artarak süreceğini kaydetti.

IŞİD'in Irak’ta varlığının kalıcı olmadığını savunan Rafsancani, tekfirci ve sapık düşüncelerin topluma sızmaması için planlama yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

BM'nin Irak özel temsilcisi Mladenov da, IŞİD'in halk tabanına sahip olmaması nedeni ile, tüm iddialara rağmen askeri açıdan yenmek ve insanların belleğinden silmenin çok basit olduğunu söyledi.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı