Putin ve Poroşenko, Belarus'ta görüşecek

Putin ve Poroşenko, Belarus'ta görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Belarus'un başkenti Minsk'te gelecek hafta Salı günü biraraya gelecekler.

krayna krizinin çözümü için yapılan çalışmalar kapsamında Ukrayna, AB ve Rusya tarafından, AB Gümrük Birliğine bağlı Beyaz Rusya'da bir buluşma düzenlendi. Başkent Minsk'te Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, önümüzdeki hafta Salı günü bir görüşme yapacaklar. Görüşmeye Belarus ve Kazakistan devlet başkanları da katılacak.

Görüşmede Ukrayna ile AB arasındaki ortaklık anlaşmasının ve enerji güvenliğinin masaya yatırılacağı bildirildi. AB tarafından görüşmeye dışişleri sorumlusu Catherine Ashton, Ticaret Komiseri Karel de Gucht ve Enerji Komiseri Günther Oettinger katılıyor.

Ukrayna krizinin çözümü için diplomatik çalışmalar sürerken, Ukrayna Ordu sözcüsünün verdiği bilgiye göre Ukrayna birlikleri doğudaki Luhansk şehrine doğru ilerlemeye devam ediyor. Sözcülük, şehrin bir semtinin ele geçirildiğini, merkezde ise çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Rus yanlısı ayrılıkçılar, sınırdaki Luhansk şehrini Nisan ayında ele geçirmişlerdi. Kriz öncesi yaklaşık 400 bin nüfuslu şehirden, çatışmaların başlamasından sonra hergün 500 kişi kaçıyor.