Putin Batılı Liderlerle Görüşecek mi ?

Putin Batılı Liderlerle Görüşecek mi ?

Kremlin: Putin'in Batılı liderlerle görüşme planı yok

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dmitry Peskov bugün (Pazartesi) yaptığı açıklamada, Putin'in Rus Savunma Bakanı'nın görüştüğü Biden ve Schultz da dahil olmak üzere Batılı liderleri aramayı planlamadığını söyledi.

Isna'nın Sputnik haber ajansına dayandırdığı habere göre, geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Amerikalı, Fransız, Türk ve İngiliz mevkidaşlarıyla Ukrayna hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Ancak Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov şunları söyledi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Şansölyesi Olaf Schultz'u aramak için Shoigu ile aynı plana sahip değil.

Shoigu, Batı'ya Ukrayna'dan bir "kirli bomba" kullanma tehdidine işaret eden bilgiler verdi, ancak buna inanıp inanmamak onlara kalmış.

Kremlin sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, "Gerçek şu ki, Rus tarafının sağladığı bilgilere güvenmemeleri, böyle bir kirli bomba tehdidinin olmadığı anlamına gelmiyor" dedi. Tehdit açık. Bu bilgi tarafların dikkatine sunuldu, ancak buna inanıp inanmamak onlara kalmış dedi

Peskov, Putin'in Moskova'nın tutumunu dinleme konusundaki isteksizlikleri nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Schultz ile temaslarını azalttığını da sözlerine ekledi.