" Prens Selman Katar'ı İşgal Edecekti "

" Prens Selman Katar'ı İşgal Edecekti "

Prens Selman, Katar’ı bir gecede işgal edip, ülkenin zengin doğal gaz alanlarını ele geçirecekti

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan ordusunun, teröre destek verdiği bahanesiyle Katar'ı 2017 yılında işgal etmeyi planladığını, ancak ABD'nin için vermediği için bunun gerçekleşmediğini yazdı.

SUUDİ ARABİSTAN, KATAR'I
BİR GECEDE İŞGAL EDECEKTİ

Suudi Arabistan'ın Katar'ı işgal etmesi planının altında, Katar'ın dünyanın en zengin sıvalaştırılmış doğal gaz rezervlerine sahip olmasının yattığını belirten gazete, “Suudi Arabistan'ın dünyanın en büyük ikinci sıvılaştırılmış doğal gazı ihracatçısı olan Katar'ı bir gecede işgal edecekti” dedi.

ANLAŞMAZLIK, TERÖRE DESTEKTEN
DEĞİL, ZENGİN DOĞAL GAZ YATAKLARINDAN

Gazete, ABD'li yetkililerin, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınır anlaşmazlığının, Doha yönetiminin teröre destek vermesinden değil, Riyad yönetiminin zengin sıvılaştırılmış doğal gaz alanını kontrol etme planı yüzünden çıktığını doğruladığını yazdı.

ABD İZİN VERMEDİĞİ İÇİN
RİYAD, KATAR'I İŞGAL ETMEMİŞ!

uudi Arabistan'ın Katar'ı işgal etmesinin uluslararası anlaşmaların ihlali olacağı konusunda ABD'nin Riyad yönetimini uyardığını belirten gazete, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın 2030'a yönelik vizyonunu gerçekleştirmek için Katar'ın işgalini düşünmesinin ana sebeplerinden biri olduğunu yazdı.

Gazete, dünyanın en büyük altıncı doğal gaz rezervine sahip Suudi Arabistan'ın, doğal gazın üretilmesini, petrolden daha az maliyetli ve karlı gördüğünü belirtti.

KATAR'I DÖRT KOLDAN
ABLUKAYA ALMIŞLARDI

Haziran 2017'in başlarında Suudi Arabistan öncülüğünde, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn teröre destek verdiği bahanesiyle Katar'la diplomatik ve ekonomik bağlarını kesmişler, deniz, kara ve hava sınır limanlarını da kapatmışlardı.

En fazla gaz rezervine sahip ülkeler Doğalgaz miktarı (trilyon metreküp)

İran 33,5 trilyon
Rusya 32,3 trilyon
Katar 24,3 trilyon
Türkmenistan 17,5 trilyon
ABD 8,7 trilyon
Suudi Arabistan 8,4 trilyon
Birleşik Arap Emirlikleri 6,1 trilyon
Venezuela 5,7 trilyon
Çin 5,4 trilyon
Irak 3,7 trilyon