Postmodern Haçlı Savaşı

Postmodern Haçlı Savaşı

Tekfirciler Bahane Edilip İslam'a Savaş Açılıyor

IŞİD'i bahane eden Batı dünyası, İslam'a resmen savaş açtı. ABD, Fransa, Avustralya, İngiltere ve Almanya'dan sonra İslam düşmanlığı kervanına Avusturya da katıldı. İslam'ı terörle özdeşleştirerek Hıristiyanlık ve Yahudilik'ten ayrı bir yere koyan yasa değişikliği Müslümanların can, mal ve seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını inkar ediyor.

 

 

Demokrasi ve özgürlük havarisi Batı dünyasının foyası nihayet ortaya çıktı. IŞİD ve El Kaide gibi örgütleri bahane ederek İslam karşıtlığında sınır tanımayan ABD, Fransa, Avustralya, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler kervanına son olarak Avusturya da katıldı. Bu ülkede hazırlanan ve İslam'ı terörle özdeşleştirerek Hıristiyanlık ve Yahudilik'ten ayrı bir yere koyan 'İslam Yasası' Müslümanların can, mal ve seyahat ögürlüğü gibi en temel haklarını inkar ediyor. Avusturya 15 Temmuz 1912'de kabul ederek İslamiyet'i resmen tanıdığı ve İslam dininin Hanefi mezhebi mensuplarına 'Dini İnanç Topluluğu' olarak haklar verdiği asırlık İslam Kanunu'nu aşırılığı önleme iddiasıyla değiştirmesi tepki toplarken Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ise topu Anayasa Mahkemesi'ne attı.

 

Diyaloğa yanaşmıyorlar

 

Avusturya İslam Cemaati başkanı Fuat Sanaç, 'Üzülerek ifade etmek istiyorum ki çok güzel devam eden bir süreç vardı, bir anda akamete uğratıldı. Bizim istemediğimiz bazı maddeler, bu tasarının içine kondu. Bunlar anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır, Avusturya Anayasası'na aykırıdır, bazıları insan haklarına aykırıdır, din özgürlüğüne aykırıdır' diye konuştu.

 

Topu taca attı

 

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ise İslam Yasa Tasarısı'nın mevcut haliyle yasalaşması halinde son sözü Anayasa Mahkemesi'nin söyleyeceğini bildirdi. Fischer, Balkan Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İslam Yasa Tasarısı'nın henüz yasalaşmadığını ve kamuoyunun tartışmasına açıldığını söyledi. Tasarıda Müslüman topluluğun lehine maddeler bulunduğunu ve anayasaya aykırı olduğu iddia edilen maddelerin de bulunduğunu hatırlatan Fischer, daha iyi bir yasa yapılabilmesi için 5-6 haftalık itiraz süreci bulunduğunu hatırlattı.

 

Faşist uygulamalar

 

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç, Viyana'da düzenlenen ve Doğu Avrupa bölgesindeki Müslüman toplulukları bir araya getiren Balkan Konferansı'nda yaptığı konuşmada, diyalogla yürütülen yasa tasarısına kendilerinin rızası olmadan bazı maddelerin eklendiğini söyledi. Sanaç, diğer dini cemaatlere uygulanmayan 'yurt dışından finansman yasağı', 'resmi kurumlarla işbirliği ve bilgi alışverişi' ve 'bazı Müslümanları küçük düşürecek' ifadeler bulunduğunu söyledi. Sanaç, Protestanlar ve Yahudiler gibi diğer dini cemaatlere tanınan bütün hakların Müslümanlara tanınmasını istediklerini aktardı.

 

İkinci sınıf muamelesi

 

Demokratik bir ülkede yaşadıklarını ve söz konusu maddelerin değiştirilmesi için diyalog yolunu deneyeceklerini belirten Avusturya İslam Cemaati Başkanı Sanaç, 'Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. İnşallah sonunda istediğimizi elde edeceğiz' dedi. Tasarı üzerinde hukukçuların çalıştığını ve görüşlerin ilgili birimlere aktarılacağını söyleyen Sanaç, 'Biz, bu ülkenin vatandaşlarıyız, ikinci sınıf vatandaş olmak istemiyoruz. Bu nedenle maddelerin kaldırılmasını ve diğer cemaatlerle eşit bir şekilde yasanın gözden geçirilmesini istiyoruz' diye konuştu.

 

YENİ ŞAFAK