Politico Gazetesi ABD'nin Neden Ateşkes İstemediğini Yazdı

Politico Gazetesi ABD'nin Neden Ateşkes İstemediğini Yazdı

"Politico": Kamuoyunda söylenmeyenler... Washington Gazze'deki savaşı durdurmak istemiyor

Politico , ABD'nin "İsrail'i Gazze'de ateşkesi kabul etmeye zorlamak istememesinin" çeşitli nedenlerini sıraladı ; bunlara "Hamas'ı yok etme" yönündeki ortak arzu da dahil.

Politico'ya göre , Başkan Joe Biden'ın yönetimi, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesine yardımcı olmak için ilerici Demokratlar, Arap yetkililer ve hatta bazı Amerikalı diplomatların baskısıyla karşı karşıya, ancak Beyaz Saray, en azından şimdilik çatışmayı durdurmak istemiyor. "

Politico'ya göre, "Beyaz Saray ateşkes için baskı yapsa bile İsrail muhtemelen dinlemeyecektir."

Ayrıca Amerikalı yetkililerin bu çatışmadaki hedeflerini 4 ayrıntıda belirlediklerini belirtti: “ABD'nin İsrail'i güçlü bir şekilde desteklediğini açıkça ortaya koymak, çatışmanın Gazze Şeridi dışına yayılmasını durdurmak, Gazze'de 200'den fazla esiri serbest bırakmak ve İsrail'e yardım etmek

Politico'ya göre bu, öncelikle "İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefini ABD'nin onaylamasından" kaynaklanıyor. onu hedef alıyor ama bu... "Uzun vadeli bir ateşkesi desteklemeyecek."

Gazete, işgal "ordusu"ndan emekli Tümgeneral Yaakov Amidror'un şu sözlerini aktardı: "Netanyahu hükümeti şu anda ABD'den savaşı sona erdirme konusunda herhangi bir gerçek baskı hissetmiyor."

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı üst üste 33'üncü gününde de devam etti; hastaneler, kiliseler ve okullar dahil tüm tesisleri ayrım gözetmeksizin hedef aldı; "güvenli" olduklarını düşünerek buralara kaçan sivillere, mezarlıkları kapatacak kadar katliamlar gerçekleştirdi. Işgalin hedefi haline geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı