PKK ve KDP Rojava'da anlaştı

PKK ve KDP Rojava'da anlaştı

Kürtler arasındaki Rojava gerilimini çözmek için KDP ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen PYD yetkilileri Ankara'da biraraya geldi... İşte 4 maddelik Rojava mutabakatı...

PKK ve KDP arasındaki Rojava geriliminde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Tarafların Suriye'de özerkliğini ilan eden Rojava Kürtleri üzerinde yaşadığı çatışmada uzlaşma eğilimi güç kazanıyor.

ÖNCE İSTANBUL SONRA ANKARA'DA BİRARAYA GELDİLER!

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Rojava'da kontrolü elinde tutan PKK çizgisindeki Demokratik Birlik Partisi (PYD) temsilcileri Ankara’da gerçekleştirdikleri toplantıda dört madde üzerine anlaşma sağladı. KDP'ye yakın olan Basnews’in edindiği bilgilere göre İstanbul’da 23 Haziran'da gerçekleştirilen toplantıdan sonra PDK ve PYD temsilcileri Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda tarafların dört madde üzerine anlaşıldığı öğrenildi.

4 MADDELİK ROJAVA MUTABAKATI!

Anlaşma sağlanan maddeler şunlar;

- Medya üzerinden karşılıklı yapılan anti-propagandanın sonlandırılması.

- Rojava (Suriye Kürt bölgesi) ve Güney Kürdistan (Irak Kürdistan bölgesi) sınırı üzerinde yaşanan sorunlara ortak çözüm bulunması.

- Rojava’da tüm Kürt parti ve örgütlerinin siyasal çalışmalarını yapabilmelerine olanak tanıyan demokratik bir ortamın sağlanması.

- Taraflar arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi amacıyla görüşme ve diyalogun sürdürülmesi.

BASNEWS