PKK ve Aşiretler Arasında Yeniden Çatışma Çıktı

PKK ve Aşiretler Arasında Yeniden Çatışma Çıktı

Çatışma nedeni ile Suriye'nin doğusunda sokağa çıkma yasağı ilan etti

Suriye'deki terörist grup SDG ve Arap aşiret savaşçıları arasındaki çatışmanın sona ermesinden yalnızca birkaç hafta sonra çatışmalar yeniden başladı.

Al Mayadeen haber kaynağına göre, Arap savaşçılar bugün Ziban kasabasında çok sayıda bölgeyi ele geçirerek terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) birçok üyesini öldürdü. Saldırının ardından QSD, Ziban ve Deyrizor vilayetinin birçok ilçesinde geniş kapsamlı sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni çatışma Arap aşiret savaşçıları ile terör örgütü SDG (PKK) arasındaki ilk çatışmaların ABD'nin araya girip SDG'nin esirleri serbest bırakmayı kabul etmesiyle sonuçlanmasından yaklaşık 3 hafta sonra meydana geldi

Bu çatışmalar, terör örgütü SDG'nin, Deyrizor Konseyi başkanı Ahmad Al Khubail'i (aynı zamanda Abu Khawla olarak da bilinir) yolsuzluk ve diğer ihlaller suçlamasıyla tutuklamasının ardından patlak vermişti. Terör örgütü SDG'nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan Arap vatandaşlar da Kürt liderliğindeki yönetimin kendilerine karşı uyguladığı ayrımcılıktan şikayetçi, kötü muamele ve bölgenin petrol zenginliğinden kendilerine düşen payın yetersiz olduğunu belirtiyor

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) , bugünkü son çatışmalara katılan Arap savaşçılardan bazıları, Suriye'deki Beşar Esad kontrolündeki bölgelerden geçti dedi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yayınladığı rapor 'da Esad'ı çatışmaları körüklemekle suçladı

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı