Pentagon, Ukrayna'ya Füze Desteği Veriyor

Pentagon, Ukrayna'ya Füze Desteği Veriyor

Pentagon, Ukrayna'ya gelişmiş "SAM" füzeleri sağlamaya çalışıyor

ABD Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, bir ABD silah şirketine Ukrayna'ya teslim edeceği uçaksavar füze sistemleri satın almak için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD'li savunma devi "Raytheon Technologies" ile Ukrayna'ya tedarik etmek için uçaksavar füze sistemleri "NASAMS" satın almak için bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Raytheon Massachusetts, NASAMS Gelişmiş Hava Savunma Füze Sistemlerini satın almak için 182 milyon dolarlık bir firma sözleşmesi aldı.

Bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden, 24 Ağustos'ta Ukrayna'ya 2,98 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlayacağını açıklayarak, "Ukrayna'ya bugüne kadarki en büyük güvenlik yardımımızı duyurmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Biden yaptığı açıklamada, "yeni paketin Ukrayna'ya hava savunma sistemleri, topçu sistemleri, mühimmat, uçaksavar sistemleri ve radarlar sağlayacağını" doğruladı.

Cuma günü, Savunma Siyasi İşler Müsteşarı Colin Kahl, "2,98 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi kapsamında silah teslimatlarının önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacağını ve yıllarca devam edeceğini" söyledi.

Cal, savaşın devam etmesi veya Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes anlaşması yapılması halinde askeri paketin yürürlükte kalacağını da sözlerine ekledi .

19 Ağustos'ta Biden yönetimi Ukrayna'ya ek 800 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını duyurdu . Kaynaklar, Biden'ın, yaklaşık bir milyar dolar değerinde yeni bir güvenlik yardım paketini açıklamasından günler sonra, ABD depolarından fazla silahların transferini sipariş etmesine izin veren bir başkanlık yetkisini kullanarak yardıma izin vereceğini söyledi .