Pembe Vagon Ne Zaman ?

Pembe Vagon Ne Zaman ?

Toplu taşıma araçlarında kadına uygulanan taciz/temas iğrençliğinden gerçekten rahatsız mıyız yoksa popülist politika mı üretiyoruz ?

Her seçimde “Bu seçim ÇOK ÖNEMLİ “ söyleminin neredeyse klasik bir slogan olduğu aşikardır. Hükümet taraftarı ve aleyhtarı kalem, söz sahiplerinin bir türlü dile getirmediği , dile getiremediği çok daha önemli bir konuyu dile getirmeyi vacib gördüğümüz için aşağıdaki sorulara akıl ve vicdanlarda cevap arayacağız. Konuyu uzun cümle aralarında kaybetmeden aktarabilmek ve çeşitli kalem iskivleri ve menfaat virajlarında vasıtayı zayi etmemek için basit düzlemde soru dizinine dönüştürerek anlatmak istedik. 
Konu: Kadına taciz, inanç ve ibadet hürriyetinden bir noktaya temas. 
1- Madem ki Kadın’a tacizden rahatsızız neden günün yoğun saatlerinde veya her daim “ pembe vagon , pembebüs” uygulaması yapmıyoruz?
2-Madem ki her Kadın’ın lüks yada sıradan bineği yok ve işine, gücüne, hastanesine, okuluna vs. giderken insanca, tacize ,temasa maruz kalmadan kısa veya uzun mesafede yolculuk yapmaya hakkı yok mudur?
3- Madem ki mevcut otorite bir emri ile yas, tüzük, uygulama seyri değiştirmeye muktedirken neden “Sayın Belediye Başkanı bunu hallet”demez? 
4-“Pembe vagon, pembebüs” uygulamasını irticai, ideolojik algılayan Laikçi Faşist CHP  zihniyetinin bazı mensuplarının çıkaracağı gürültüden mi korkulmaktadır? Oysa ki bu insani bir hak olup Japonya gibi ileri ülkelerde var olan bir uygulamadır. 
5-Otobüslerin rengini referandum şeklinde halk oylaması ile belirleyen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bu konuda neden halkoylaması , anketi yapmaz? 
6- 15 Temmuz gecesi her türlü darbe ve girişime gerekli cevabı verebilen bir halkın varlığı ispat olmuşken hangi darbe girişiminden korkularak “aman bu konuyu gündeme getirmeyelim”pısırıklığına tevessül edilmektedir? 
7-Sistemin lehine bir anda Kitap’tan ve Sünnet’ten delil getirerek “ Haramdır, caizdir, sünnettir... “ diyerek fetvaları havada uçuran Diyanet İşleri Başkanlığı  bu konuda neden tavsiyede bulunmaz?
8-Sarhoş edici içkinin serbest olduğu hava yolu taşımacılığında Kadın yolcunun sadece kadın yanına koltuk tercihi hakkı neden yoktur?
9- Yataklı , barlı, yemekli vagonların olduğu demir yollarında neden çeyrek vagon dahi olsa ibadethane, mescid, kitaplık yoktur? 
10- Saygıdeğer hanımlar neden bu konularda sessiz? 
Bu seçim dönemlerini fırsat olarak değerlendirip, Halk kendi “çok önemlilerini beyan etmelidir. Sandıktaki bir kağıt parçası olarak sayılmaktan öte adam yerine konmaklığını yaşamalıdır.

Tevhid Haber/ İbrahim Küçük