Papa'nın Kanını çaldılar!

Papa'nın Kanını çaldılar!

Papa II. Jean Paul'ün kanını içeren yadigarın dünyada sadece üç örneği var...

İtalya'da içerisinde Papa II. John Paul'ün kanı bulunan yadigar çalındı. Yaşadığı dönemde Papa için önem taşıyan San Pietro della Ienca Kilisesinin içerisinde bulunan yadigarı çalmak için hırsızların, demir parmaklıkları kırarak içeri zorla girdiği belirtildi.

İtalyan polisi, koleksiyon kutusunu geride bırakan hırsızların, kutunun içerisinde yer alan haç ve Papa'nın kanını içeren bezi aldıklarını açıkladı.
 



BBC haberinde, bu çeşit yadigardan dünyada sadece 3 adet bulunduğuna yer verdi.

SIKLIKLA ZİYARET ETTİĞİ BİR BÖLGEYDİ

Kiliseye destekte bulunan yerel bir derneğe üye olan Paola Corrieri, hırsızlığı kimin yaptığına dair fikirlerinin olmadığını belirterek, "Burası Papa II. John Paul'un sıklıkla ziyaret ettiği bir bölgeydi. Ona çok bağlı hissediyorduk. Ölümünün ardından sekreteri Cardinal Stanislaw Dszuwisz, Papa'nın bu kilisenin kutsal bir yer haline gelmesini istediğini söylemişti" dedi.

İKİNCİ KEZ ÇALINDI

Öte yandan, bu olaya ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı. Katolik din öğretmeni Giovanni Panunzio, kanın Satanistler tarafından çalınmış olabileceğini öne sürdü. Panunzio bunu, hırsızlık vakasının, Volac iblisinin egemenliğinin başladığı 25-29 Ocak tarihlerine ve akabinde yine aynı inanış çerçevesinde 1 Şubat’ta kutlanan Imbolc (Ateş’in Bayramı) Bayramı’na denk gelmesine bağladı.

 

 


 

  •