Pakistan ve İran Ortak Çalışma Grubu Kuracak

Pakistan ve İran Ortak Çalışma Grubu Kuracak

Her iki ülkeden sınır devriyeleri, yaklaşık 750 km uzunluğundaki sınır boyunca ara sıra çıkan çatışmalarda saldırıya uğradı.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran ve Pakistan, iki ülke arasındaki güvenlik, ticaret ve seyahat konuları da dahil olmak üzere sınır yönetimiyle ilgilenmek için ortak bir çalışma grubu oluşturacaklarını söyledi.

Pazartesi günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'a yaptığı bir günlük ziyaretin sonunda konuşan İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, İran devletine ait IRNA'ya her iki tarafın da ekonomik ilişkilere katılımı artırmaya çalıştığını söyledi.

Vahidi, "İran-Pakistan ilişkileri özellikle ekonomik alanda daha güçlü ve daha geniş olmalı" dedi.

Ziyaret sırasında Vahidi, Pakistanlı mevkidaşı Şeyh Rasheed Ahmed, Pakistan Başbakanı Imran Khan ve ülkenin genelkurmay başkanı General Qamar Javed Bajwa ile bir araya geldi.

Pakistan ve İran, Pakistan'ın güneybatısında ve İran'ın güneydoğusunda yer alan yaklaşık 750km (466 mil) sınırı paylaşıyor. Sınır, her iki taraftaki sınır devriyelerinin hedef alındığı ara sıra çatışmalara sahne oldu.

2018 yılında aralarında İran İslam Devrim Muhafız Kolordusuna ait istihbarat yetkililerinin de bulunduğu en az 14 İranlı güvenlik görevlisinin sınır boyunca kaçırılması iki ülke arasındaki gerilimi artırmıştı.