ÖSO ABD Askerlerini  Kovdu

ÖSO ABD Askerlerini Kovdu

ÖSO militanlarının ortak operasyon için Çobanbey'e gelen ABD askerlerini kovduğu iddia edildi...

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un ÖSO kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Türkiye'nin ÖSO ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD'in elinden alınması için yapacağı operasyon için Çobanbey kasabasına gelen 29 ABD askeri, ÖSO tarafından protesto edildi.

Haberde, Türkiye sınırına 5 kilometre yakınlıkta bulunan Çobanbey kasabasına Türk askeri eşliğinde gelen ABD askerlerinin, ÖSO'yu oluşturan güçlerden Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni tarafından sloganlarla protesto edildikleri vurgulandı. ÖSO'nun ABD askerlerinin El Bab operasyonuna katılmasını istemedikleri öğrenilirken, bu gelişmenin arkasında Türkiye'nin bulunduğu ileri sürüldü.

ÖSO mensuplarının "Amerika Suriye'den defol" ve "Tek yol İslam ve Muhammed'in yoludur" şeklinde slogan attıkları protestoda, silahlı ÖSO militanlarının ABD'li askerlerin üzerine yürümesi üzerine çıkan gerginlikte ABD askerlerini Türk askerlerinin koruduğu ve kasabadan güçlükle çıkarttıkları ileri sürüldü.

ÖSO ile yaşanan gerginlik sonucu kasabadan çıkmak zorunda kalan ABD askerleri Türk askerlerinin koruması altında Türkiye'ye geri dönmek zorunda kaldılar.

Bu Sabah helikopterle Çobanbey'e giden ABD'li askerleri, Türk askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri karşılarken, ABD'li askerlerin zırhlı araçları da Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Çobanbey kasabasına getirilmişti.

Askerlerin gelişi IŞİD tehditi nedeniyle büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleşirken, askerlerin dördünün komutan statüsünde olduğu öğrenildi.

Geçen ay ÖSO tarafından IŞİD'in elinden alınan Çobanbey (Rai) kasabası El Bab kentinin kuzeyinde yer alıyor. ABD askerlerinin operasyon kapsamında ikinci cephede olacağı ve daha çok danışmanlık hizmeti verecekleri belirtildi.