Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

"Onur Kervanı ve Hz. Zeyneb" Bu Filmi İzleyelim, Hepimize Bir Ayna Olsun

"Onur Kervanı ve Hz. Zeyneb" Bu Filmi İzleyelim, Hepimize Bir Ayna Olsun..!

Feza film yapımı "Hür Adam" vizyona girdiğinde Türkiye kamuoyunda büyük bir tartışmalara sebep olmuştu. Filmi ağır bir şekilde eleştirenlerin yanı sıra filmin verdiği mesaja, özelde de Merhum Üstad Bediüzzaman"ın şahsiyeti, mücadelesi ve cesaret ve kararlılığına dikkat çekerek filmin mutlaka izlenmesini önerenler olmuştu.

Gerçekte "Hür Adam" filmi, yakın tarihimize ışık tutan, aydınlatıcı, öğretici ve düşündürücü bir filmdi.

Şimdi de internet televizyonu Kudüs TV"de yayınlanan "Onur Kervanı ve Hz Zeyneb" adlı Türkçe alt yazılı bir film, hepimiz açısından tam anlamıyla ibret ve ders dolu. Bu filmde, mazlumların önderi ve şehidlerin efendisi Hz. Hüseyin"in Aşura kıyamının mesajını çağlara ve nesillere taşıyan Hz. Zeyneb"in izzet, cesaret, azamet ve sabır dolu serencamını görüyoruz.

Film bir noktada, tarihte yaşanan emsalsiz bir mazlumiyeti zihinlerimizde bir kez daha canlandırsa da, "Her yer Kerbela Her Gün Aşura" şiarında olduğu üzere, günümüzde zulme, istikbara, tuğyana, ihanete, İslam kılıklı zorbalara, yağmacı gasıp haydutlara karşı verilen hak, adalet, özgürlük mücadelelerinin ortak mesajını yansıtmaktadır.

Bu filmi, Azerbaycan"daki hicab direnişine ve direnişlerinden dolayı tutuklanıp cezaevlerine konulan ve kendilerinden haber alınamayan Samedov'lardan Mikayilzade'lere bütün hicab tutsaklarına ithaf ettik.

Bu filmi izlediğimizde gözlerimizin önüne Azerbaycan Kerbela"sında yaşananları bir kez daha hatırlayacak, despot ve İsrail işbirlikçisi Aliyev rejiminin kirli ve utanç verici yüzünü ifşa eden İslam Partisi Başkanı Dr. Mövsüm Samedov"un da belirttiği gibi, İlham Aliyev"in aslında tarihteki Yezid"in günümüzdeki bir varisi olduğunu göreceğiz.

Hüseyn"e varis olanlar olduğu gibi, Yezid"e de varis olanlar var, geçmişteki dönek ve korkak Kufeliler olduğu gibi, günümüzde de aynıları var.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin "bize yardım eden yok mu?" çağrılarını, hemen yanı başında duyamayanlardan, kendisini Hüseyni mektebin varisleri ve takipçileri olarak gören ve gösterenlerin de körlük, aymazlık ve basiretsizliğine, korkaklık, benlik ve dünyaperestliğine kadar karşılaştığımız acı tablolar da aslında tarihin tekerrüründen başka bir şey değildir.

Azerbaycanlı Faik Velizade kardeşimiz, "Keşke ben de Olaydım Kerbela"da; alaydım Hüseyn"in kanını, öleydim Kerbela"da" şiarına atıfta bulunarak, "Ne güzel bir şiar, ne güzel bir akibettir bu! Bir aya yakındır vatanımız vatanımız en pak ve en temiz kalpli insanları çeşitli hakaret, iftira, hapis ve işkencelere maruz kalmakta, aileleri, yavruları gözyaşlarına boğulmakta. Bu olup bitenler karşısında bazılarımıza uykudalar. Bu olaylar acı sonuçlara varınca bazılarımız uykularından uyanacaklar amma, belki de pişman olacaklar. Minbirlere çıkıp bu minberleri sarsarcasına konuşarak Kerbela"ya gitmeye hazır olduğunu söyleyenler, işte size büyük bir fırsat. İmam Hüseyin âşıkları hicabı, hakkı ve dini savunmak için bugün vatanımızda bin bir türlü eziyet ve zulümlerle karşılaşmış durumda. Bütün bu olanlar karşısında ayağa kalkıp haykırmak, feryad etmek, bu zülüm ve haksızlıkların sona ermesini istemek gerekmiyor mu? Susup sessiz ve tepkisiz kalmakla, bekleyip durmakla hem elimize gelen fırsatı kaçırma hem de imanımızı kaybetme duruma düşebiliriz" demektedir derin bir yürek acısıyla"

Sanki duyulmadı bu feryadlar, sanki görülmedi yapılan onca zulümler!

Filmi izledikten sonra, kendi kendime dedim:

Kana susamış cellatlar Hüseyn"in başını bedeninden ayırdığında çığlık ve feryad sarmıştı bütün Kerbela"yı; "Vah Hüseynâ..!" "Vah Hüseynâ..!" diye" Nasıl da kıymışlardı Peygamber evladına, nasıl da cüret edebilmişlerdi tarihin bu benzersiz ihanetine..!

Peki ya bugün?

Ne değişti?

Yezid mi, Şimr mi? Kufeliler mi?

Ve bugün bizlerin demesi, haykırması lazım "Vah Hüseynâ..!" "Vah Hüseynâ..!"

İbn-i Ziyad"ların yanında Kufelileri gördüğümüz için!

Gözünü kapayanları, bırakıp kaçanları, aldatıp satanları gördüğümüz için..!

Velhasıl,

Bu filmi izleyelim, hepimize bir ayna olsun...!
velfecr

Bu yazı toplam 2231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar