“Okullarda Mescid Açılsın"

“Okullarda Mescid Açılsın"

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 439. defa meydanlara indi.

 

 
 
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta Hatay’da protestocu bir gencin ölümünü bahane ederek sokaklarda terör estiren grupların eylemleri sert bir şekilde eleştirildi ve okullarda mescit açılması hususunun sivil anayasa sürecinde açıkça düzenlenmesi talep edildi.
 
Yıllardır meydanlara inerek başta başörtüsü olmak üzere İslamî ve insanî konulardaki taleplerini dile getiren özgürlük platformları bu hafta Hatay’da protestocu bir gencin ölümünü bahane ederek sokaklarda terör estiren grupların eylemleri sert bir şekilde eleştirildi ve okullarda mescit açılması hususunun sivil anayasa sürecinde açıkça düzenlenmesi talep edildi.
 
KOCAELİ, OKULLARDA İBADET ODASI AÇILMASINI İSTEDİ
 
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 439. defa meydanlara indi. Platform adına açıklama yapan Abdülmecit Karaaslan, İslam’da günlük beş vakit namazın belli saatlerde kılınması gerektiğini söyledi. Karaaslan; “Yemek-çay-boşaltım ihtiyacı bir bedeni ihtiyaçsa, bunlara yasalar izin veriyorsa, namaz da bir ruhsal ihtiyaçtır, Buna da kanun ve onun uygulayıcıları olanlar açıkça izin verip imkân tanımalıdır’’ dedi. Anayasanın 24’üncü maddesinin din ve inanç hürriyetini yasalaştırdığını hatırlatan Karaaslan; “Herkes din ve inanç hürriyetine sahiptir. Bu hak tek başına veya topluca, alenen veya özel olarak ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını açıklama hürriyetini içerir. Bu maddeye göre kamu kurumlarında ve okullarda ibadet edilebileceğine, buna imkan tanınmasına dair izin vardır. Bu hükümler halen devam ediyor ama neden uygulanmıyor? Çünkü bir korku ve aşağılama politikası bazı mihraklarca, özellikle Siyonistlerin yerli işbirlikçileri ile medyada körükleniyor’’ ifadelerini kullandı. Herkesin kendine göre laikliği bir lastik gibi uzatıp istediğini mahkûm ettiğini belirten Karaaslan; “İbadet hürriyetini yasaklıyor, imkân vermiyor. İmkân vermeyince yasaklamış oluyorsun zaten. İbadet hürriyetini yasaklamak için ille de ‘İbadet hürriyeti yoktur’ demek gerekmez. Bu açıdan da yeni anayasa taslaklarında kamu kuruluşlarında ibadet etmenin önü laiklikle ilgili olarak açıkça tanımlanmalıdır. Şimdi biz insan onuruna yakışır bir şekilde ibadet odası hakkımızı talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
AKYAZI: SİVİL SİYASETİ TERÖRLE YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
 
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 345. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına konuşan Mahmut Alemdar, askeri vesayetin tasfiyesine yönelik darbecilerin ve darbe planlayıcılarının yargılamasına devam edilirken, ülkenin normalleşmesini hazmedemeyen çevrelerin provokatif eylemleri de tırmanışa geçirmek istediğini söyledi. Alemdar, “Hatay’da protestocu bir gencin ölümünü bahane ederek sokaklarda terör estiren, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden grupların “demokrasi ve özgürlük” adına barbarlık yapmalarına izin verilemez. Bu marjinal grupları kullanan güçlerin başlıca amacı Türkiye’nin normalleşmesini önlemek ve sivil siyaseti terörle yıldırmaya çalışmaktır. Ancak unutulmamalıdır ki bugünkü Türkiye artık eski Türkiye olmadığı gibi halkımız da kendi hak ve özgürlüklerine sahip çıkacak bilinç ve kararlılıktadır” ifadelerini kullandı.
 
YENİ AKİT