Oktay: Radikalizme ve Irkçılığa Karşı Ayağa Kalkalım

Oktay: Radikalizme ve Irkçılığa Karşı Ayağa Kalkalım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda ziyareti öncesi yaptığı açıklamada "İslam düşmanlığı kaynaklı sorunlara karşı etkin önlemler almak günümüz küresel şartlarında zorunluluktan öte hayati bir hal almıştır. Buradan bütün dünyayı radikalizme v

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda ziyareti öncesi yaptığı açıklamada "İslam düşmanlığı kaynaklı sorunlara karşı etkin önlemler almak günümüz küresel şartlarında zorunluluktan öte hayati bir hal almıştır. Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan terör saldırısının ardından Yeni Zelenda’ya gitti. Oktay kritik ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada tüm dünyaya önemli bir çağrıda bulunarak “Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz” dedi.

Fuat Oktay’ın açıklamalarından satırbaşları:

Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Masum kurbanlarının ailelerine ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırının savunmasız, masum insanlarının hedef almasını nefretle lanetliyoruz. Bu vahşeti iki yıldır planladığı anlaşılan teröristleri, sayın cumhurbaşkanımızı, ülkemizi ve tarihimizi hedef almaları olayın bir diğer üzücü boyutunu teşkil etmektedir.

Milletimiz liderine her zaman olduğu gibi yine sahip çıkacak, bu tür kirli operasyonlara asla müsaade etmeyecektir.

DÜNYAYI AYAĞA KALKMAYA DAVET EDİYORUZ
Müslümanlar; dünya genelinde ayrımcılık, nefret söylemlerinin mağduru olmaya devam etmektedir. Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırları olmadığı bir kez daha göstermiştir. Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Bu saldırı Yeni Zelanda özelinde dünyanın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama kültürüne bir kez daha dikkat çekmiştir. Türkiye bu mücadelede Yeni Zelanda’ya elinden gelen tüm desteği vermeye hazırdır.