Oğlunu Başbakan Olarak Atadı

Oğlunu Başbakan Olarak Atadı

Kuveyt Emiri oğlunu yeniden başbakan olarak atadı

Salı akşamı Kuveyt Emiri, oğlu Ahmed Al-Nawaf'ı Başbakan olarak atadı ve onu yeni kabine üyelerini tanıştırmakla yükümlü kıldı.

Al-Khalij Online'dan alıntı yapan Isna'ya göre, Kuveyt Emiri Nawaf Al-Ahmad Al-Cabir Al-Sabah, Ahmed Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, oğlunu Kuveyt Başbakanı olarak atadı.

Al-Khalij Online'a göre Kuveyt Emiri, oğlunu yeni kabine üyelerini tanıtması ve hükümet kabinesini kurması için görevlendirdi.

Bu olay, Kuveyt Veliaht Prensi Mashaal Al-Ahmad Al-Sabah'ın, bu ülkede parlamento seçimleri yaptıktan bir hafta sonra, Salı günü eski başbakanlarla bir sonraki hükümetin kurulması hakkında istişarelerde bulunmasından saatler sonra gerçekleşti.

Kuveyt resmi haber ajansının (KUNA) haberine göre bu istişarelere Nasser Al-Mohammed Al-Ahmad Al-Sabah, Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah ve Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah katıldı.

Bu göreve yeniden atanan mevcut geçici başbakan Ahmed el-Nawaf da bu istişarelere katıldı.

7 Haziran'da Kuveyt Emiri, Ahmed Al Nawaf hükümetinin istifasının kabul edilmesini emretti ve onu yeni bir hükümet kuruluncaya kadar geçici başbakan yaptı.

Kuveyt hükümetinin istifasının kabulü, 6 Haziran Salı günü yapılan ulusal meclis veya parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklandı.

Bir sonraki hükümetin, yeni milletvekillerinin 20 Haziran Salı günü yemin ettikten sonra kurulması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı