Nükleer Füze Taşıyan Uçaklar Havalandı  !

Nükleer Füze Taşıyan Uçaklar Havalandı !

Nükleer tehditler ve Batı alarmı ortasında... İki Rus nükleer bombacısı 12 saatten fazla bir süredir Pasifik Okyanusu üzerinde uçuyor..

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya Savunma Bakanlığı, bugün, çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Ayı" olarak bilinen Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarından ikisinin, Pasifik Okyanusu ve Pasifik Okyanusu üzerinde 12 saatten fazla süren bir uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

İki nükleer yetenekli uçağın uçuşu, NATO ve ABD'nin Rusya'nın nükleer kuvvetleri için tatbikatlar yapmasını beklediklerini söylemelerinin ardından, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve Batı ile karşı karşıya gelmesi üzerine artan gerilimin olduğu bir zamanda geldi.

Bakanlık, iki uçağa MiG-31 uçağının eşlik ettiğini ve uçuş sırasında yakıt ikmali yapıldığını söyledi. Bakanlık, "El Cezire" ye göre uluslararası hava sahası kurallarına uygun olarak görevi "tarafsız sular üzerinde önceden belirlenmiş bir tarihe sahip bir uçuş" olarak nitelendirdi.

Bakanlık rotayı belirtmedi, ancak Okhotsk ve Bering denizleri üzerinden yapılacak bir uçuş Japonya ve ABD'nin yakınından geçecekti.