Normalleşmeye Karşı #Direnişidestekle

Normalleşmeye Karşı #Direnişidestekle

Arap medyasında İsrail ile normalleşmeye karşı kampanya: #Direnişidestekle

Ortadoğu’da son zamanlarda tarihe kara leke olarak geçecek gelişmeler yaşanıyor. Bazı körfez ülkeleri ardı ardına İsrail’e destek açıklamasında bulunuyor. Son olarak, bölgedeki tüm kaoslarda parmağı olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, işgalci İsrail ile "ilişkilerin normalleştirilmesi" anlaşmalarını imzaladı.

İsrail’in işgal, baskı ve şiddet uygulamalarına maruz kalan Filistin halkı öncelikli olmak üzere İslam âleminin verdiği tepkilere rağmen işbirlikçi BAE, cunta rejimi ile kültürel ve ticari ilişkileri normalleştirme yoluna gitti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalanan normalleşme anlaşmasını Filistin davasına ihanet olarak gören Arap aktivistler sosyal medyada yeni bir kampanya başlattı. 

Filistin davasını desteklemek ve işgalci İsrail ile normalleşme anlaşmasını kınamak üzere Youtube kanalından yayın yapan Mısırlı aktivist Abdullah eş-Şerif’in, yayın sırasında başlattığı #Direnişidestekle kampanyası çok kısa bir sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da "#Direnişidestekle" etiketi Filistin başta olmak üzere çok sayıda Arap ülkesinin listesinde trend oldu ve saatlerce listeden inmedi. Etiket dünya basınında da yankı buldu.

Yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı, Filistinlileri desteklemek için kampanyayı destekleyen açıklamaları hesaplarından paylaştı.

#Direnişidestekle etiketi ile bir çağrıda bulunan Arap aktivistler, Filistin davasının yok olma eşiğine geldiğini vurgulayarak, “İsrail ile yapılan her anlaşma gayrimeşrudur, ümmeti sırtından bıçaklamaktır.” dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nden bir mücahidin resmini sosyal medya hesabından paylaşan Mısırlı kullanıcı eş-Şerif, “İsteyeni oldukça hakikkat kaybolmaz, #Direnişidestekle” ifadelerini kullandı.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları için resmi imza töreni, Beyaz Saray'da yapıldı. 

Törene Trump'ın yanı sıra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

İsrail ve BAE ile İsrail ve Bahreyn arasında normalleşme anlaşmaları imzalanırken, 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne imza attı.

fiem