Viyana, şu an Müslümanların egemenliğinde

Viyana, şu an Müslümanların egemenliğinde

CBN, Türkiye’nin birkaç yüzyıl önce alamadığı Viyana’ya bugün göçmenler yoluyla tekrar egemen olduğunu iddia etti.

Yahudi-Hıristiyan köklerinin merkezinde bulunan Viyana'nın bugün Müslüman nüfuzunda olduğunu ileri süren CBN, Ortadoğu ve Avrupa'da yükselen bir güç olarak ortaya çıkan Türkiye'nin Erdoğan'la birlikte İsrail'e tepki gösterdiği için laiklikten yüzünü döndüğü iddiasında bulundu.

Amerikan merkezli Hıristiyan misyonerlerinin en eski televizyon kanallarından biri olan Christian Broadcasting Network (CBN) televizyonu, Türkiye'nin Avusturya'daki Müslüman ve Türk toplumu üzerindeki nüfuzunu arttırdığını öne sürererek, Osmanlı döneminde alınamayan ve "Yahudi-Hıristiyan" kökleriyle bilinen Viyana'nın şu anda Müslümanların egemenliğinde olduğunu iddia etti.
TÜRKLER VİYANA'YA NEDEN GERİ GELİYORLAR?
Amerika'da İslam karşıtı yazılarıyla bilinen Eric Stakelbeck imzalı CBN televizyonunun sitesinde yayınlanan yazıda, Türkiye'nin hem Ortadoğu'da hem de Avrupa'da yükselen bir güç olarak düşünüldüğü kaydedilerek, birkaç yüzyıl önce Türklerin Avrupa'nın içlerine doğru ilerlediği ve Viyana kapılarında iki kez yenildiği hatırlatıldı. "Peki şimdi neden geri geliyorlar?" sorusunun sorulduğu yazıda, 40 yıllık göç nedeniyle en az yarım milyon Türk'ün Viyana başta olmak üzere Avusturya'da yaşadığı ifade edildi. Viyana'nın Batı medeniyetinin ve Yahudi-Hıristiyan köklerinin beşiği olduğu kaydedilen yazıda, bazı Viyanalıların kentin giderek Müslüman bir nüfuza sahip olduğundan endişe ettiği iddia edildi.
DİYANET'İ SUÇLADI
"Cihad Karşıtı Aktivisit" olduğu belirtilen Harald Fiegel isimli bir Avusturyalı'nın "İslam'la ilgili bir şey biliyorsanız niyetlerini okuyabilirsiniz. Onlar burada sadece Avrupa'ya değil, tüm dünyaya hükmetmek istiyorlar" sözlerine yer verilen makalede, Türk hükümetinin Diyanet aracılığıyla Türk göçmenleri etkilediği kaydedildi. Diyanet'in kurduğu Türk ve Avusturyalı Kültür Derneği'nin (ATIB) Türk hükümetine doğrudan raporlar gönderdiği belirtilen yazıda, ATIB'in birçok caminin inşasını gerçekleştirdiği ifade edildi.
ERDOĞAN İSRAİL'E TEPKİ GÖSTERDİ, LAİKLİĞE SIRTINI DÖNDÜ
Avusturya kanunlarına göre dışarıdan bir kuruluşun cami inşasında bulunamayacağı, ancak ATIB'in milyon dolarlık bir camiyi Bad Voslau'da inşa ettiği belirtilen makalede, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i sert bir şekilde eleştirerek laiklikten yüzünü döndüğü iddiasında bulunuldu. Erdoğan'ın Batı'da yaşayan Türklerin asimile edilmesini 'insanlığa karşı suç' olarak nitelendirdiği ve Almanya'da Türk okulları açılmasını istediği kaydedilen makalede, Avusturya Meclisi eski Başkanı Andreas Kohl'un Erdoğan'ı destekleyen sözlerine de yer verildi. Erdoğan'la görüştüğünü ve düşüncelerini desteklediğini söyleyen Kohl, "Erdoğan'ın dindar olmasından, ılımlı İslami bir perspektife sahip olmasından korkmamalıyız" dedi.