New York Times: Batı Başarılı Olamadı

New York Times: Batı Başarılı Olamadı

New York Times: Batı, Ukrayna'ya silah göndermeyi başaramadı

New York Times, sızan Pentagon belgelerine atıfta bulunarak, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'nın ilkbaharda Rusya'ya karşı düzenleyeceği karşı saldırılar için Kiev'in ihtiyaç duyduğu tankları, topçu mühimmatını ve diğer teçhizatı teslim etmediğini bildirdi.

New York Times gazetesi haberinde şunları yazdı: Amerikan ordusunun planlarını ayarlayanlar, Kiev'in yaklaşan saldırılar için 253 tanka ihtiyaç duyacağını tahmin ettiler ve Şubat ayı sonuna kadar sadece 200 tank hazırlandı. 140 tankı Sovyetler Birliği yapımı olup, Batı ülkeleri yapımı sadece 60 tankı bulunmaktadır ve bu tanklar Nisan ayı sonuna kadar teslim edilecektir.

Gazete, Batı'nın Ukrayna'nın tank, hava savunma sistemi, savaş uçağı ve diğer silah taleplerini karşılamaya çalıştığını iddia etti. Ayrıca Washington'un 31 adet Abrams M-1 muharebe tankının teslimatını hızlandırdığı, ancak görünüşe göre bu yılın sonundan önce hazır olmayacakları bildirildi. Ek olarak, birkaç İngiliz Challenger tankı Ukrayna'ya ulaştı, ancak Alman yapımı Leopard tankları hala yenileniyor.

Bu rapora göre, Kiev'in aldığı 155 mm'lik mermi sayısı 1 Mart itibarıyla 9.800'e düştü, ancak ABD önümüzdeki 12 gün içinde 30.000 mermi daha teslim etti. New York Times, Ukrayna'nın top mermisi iştahının "esasen sınırsız" olduğunu ve ABD endüstrisi ile Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın taleplerine yanıt vermesinin yıllar alacağını vurguladı.

Bu vakaların dışında ABD, Ukrayna'ya yaklaşık 140 kilometre menzile sahip "Yerden Fırlatılan Düşük Çaplı Bomba" (GLSDB) göndermeyi teklif etmiş; Ama aynı zamanda önce bu silahların yapılması gerektiğini ve bu sürecin birkaç ay sürebileceğini vurguladı. Bu arada, GLSDB'nin daha önce kullanıldığını ve hatta Rus hava savunması tarafından durdurulduğunu gösteren başka raporlar var.

Pentagon, sosyal ağlarda yayınlanan bu gizli belgelerin geçerliliğini ve gerçekliğini resmi olarak doğrulamadı.

Kaynak: TEVHİDHABER