New York Times: ABD Komandoları Rehineleri Bulmak İçin Gazze'de

New York Times: ABD Komandoları Rehineleri Bulmak İçin Gazze'de

New York Times: Amerika, Gazze'deki mahkumların yerini tespit etmek için İsrail'e düzinelerce komando kuvveti gönderdi

Amerikan New York Times gazetesi 31 Ekim 2023 Salı günü, Amerikan komandolarının geçen 7 Ekim'den bu yana Gazze'de tutuklu bulunan mahkumların yerini tespit etme çabalarına yardımcı olmak için İsrail'de olduğunu bildirdi.

Gazete, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Christopher B. Meyer'in Washington'da düzenlediği basın toplantısında şunları söylediğini aktardı: "İsraillilerin birçok konuda aktif olarak yardım ediyoruz."

Ayrıca asıl misyonunun " Amerikalı rehineler de dahil olmak üzere rehinelerin kimliğinin belirlenmesine yardımcı olmak olduğunu ve bunu yapmanın gerçekten bizim sorumluluğumuz olduğunu" açıkladı.

Christopher B. Meyer şu anda İsrail'de kaç ABD özel harekat kuvveti bulunduğunu söylemeyi reddetti, ancak diğer ABD'li yetkililer Savunma Bakanlığı'nın son günlerde düzinelerce komando gönderdiğini söylüyor.

İsminin açıklanmaması kaydıyla gazeteye konuşan yetkililer, İsrail'de eğitim için bulunan bir ekibin yanı sıra onlarca Amerikan özel harekât kuvvetinin de gönderildiğini söyledi.

ABD güçleri, Gazze'deki rehinelerin bulunmasına yardım etmenin yanı sıra, gerekirse bölgedeki tahliyelerde ve büyükelçiliklerin güvenliğinin sağlanmasında da kullanılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı