Netanyahu'nun Yeni Kabinesinde 12 Bakanlık Likud'a Verilecek

Netanyahu'nun Yeni Kabinesinde 12 Bakanlık Likud'a Verilecek

İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem Post gazetesi, Benyamin Netanyahu'nun önümüzdeki Çarşamba gününden önce ilan etmesi beklenen yeni hükümetle ilgili bilgiler vererek

İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem Post gazetesi, Benyamin Netanyahu'nun önümüzdeki Çarşamba gününden önce ilan etmesi beklenen yeni hükümetle ilgili bilgiler vererek, Likud Partisi'ne 12 bakanlık verileceğini ve Avigdor Lieberman'ın Dışişleri Bakanı olarak görevini sürdüreceğini yazdı.

Gazete, bugünkü (30 Nisan Perşembe) sayısında Netanyahu'nun bu sabah erken saatlerde Ekonomi Bakanı ve sağcı "Yahudi Evi" Partisi lideri Naftali Bennett ile 5 saat görüştüğünü, Netanyahu'nun Bennett'e Kamu Diplomasisi ve Diaspora İşleri Bakanlığı ile birlikte Eğitim Bakanlığı'nı vermeyi kabul ettiğini, partinin ikinci adamı Uri Ariel'in Tarım Bakanlığı'nı üstleneceğini, Ayelet Shaked'e ise Kültür ve Spor Bakanlığı'nın verileceğini ifade etti.

Haberde, Şas Partisi'yle yapılan görüşmelerde de ilerleme sağlandığı ve parti lideri Aryeh Deri'ye Ekonomi Bakanlığı'nın verileceği, En-Nakab ve El-Celil'i Geliştirme Bakanlığı'nın da yine Şas'a verileceği belirtildi.

Haberde ayrıca, Likud Partisi'nin 12 bakanlık alacağı ve savunma, içişleri, adalet, ulaştırma, altyapı ve enerji gibi önemli bakanlıkların Likud'a verileceği bildirildi.

İşgal radyosu da işgal rejimi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın görevini sürdüreceğini ve Filistinlilerle müzakerelerden sorumlu olacağını söyledi.