Netanyahu'dan  Suudi Arabistan ile Normalleşme Adımı ! Amerikalı Haber Sitesi Duyurdu

Netanyahu'dan Suudi Arabistan ile Normalleşme Adımı ! Amerikalı Haber Sitesi Duyurdu

Axios: Netanyahu, Suudi Arabistan ile normalleşmeyi görüşmek üzere ortaklarından birini Washington'a göndermeyi planlıyor

Amerikan haber sitesi "Axios", Siyonist ve Amerikalı yetkililerden alıntı yaparak, Siyonist varlığın Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan ile normaleşmek için İsrail'in çabalarını görüşmek üzere önümüzdeki hafta yakın yardımcılarından birini Washington'a göndermeyi planladığını ortaya çıkardı.

Axios dün gece (adını vermeyen) bir Amerikalı yetkilinin şu sözlerini aktardı: Sözde Siyonist Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, büyük olasılıkla 17 Ağustos'ta ana yetkililerle görüşmek üzere Washington'a gelecek.

Site, hem Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın hem de Biden'ın Ortadoğu birinci danışmanı Brett McGurk ile Cumhurbaşkanı'nın Kıdemli Enerji Danışmanı Amos Hochstein'ın Suudiler arasındaki normalleşme dosyasını görüşen yetkililer olduğunu belirtti.

Amerikan internet sitesi, Netanyahu'nun daha önce şunları söylediğini belirtti; Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasında olası bir güvenlik anlaşması için bir plan sunmak üzere Dermer'i Washington'a göndermek istiyor.

Ancak "Axios" ile konuşan Siyonist yetkililer, Netanyahu ve Dermer'in, Biden yönetiminin Suudi Arabistan ve Siyonist düşman varlıkla varmaya çalıştığı anlaşma bağlamında, bu güvenlik anlaşmasının İran'ı da caydırmaya odaklanmasını istediğini doğruladı.

Siteye göre Siyonist yetkililer, potansiyel güvenlik anlaşmasının Dermer'in Sullivan, McGurk ve Hochstein ile görüşmesi beklenen ana konulardan biri olacağını açıkça belirtti.

Siyonist varlığın Başbakanlık ofisinin konu hakkında yorum yapmayı reddettiğine dikkat çekti, ancak üst düzey bir Siyonist yetkili, Dermer'in Biden yönetimiyle devam eden diyalog çerçevesinde görüşmek üzere fiilen Washington'a gideceğini doğruladı. Beyaz Saray'da üst düzey bir yetkili şunları söyledi; Dermer'in seyahati, "çok çeşitli konulara rutin katılımın" bir parçasıdır dedi.

Öte yandan Siyonist yetkililer, Amerikan internet sitesine, Dermer'in Suudi Arabistan ile Suudi Arabistan arasında Suudi Arabistan topraklarında olası bir sivil nükleer programa ilişkin müzakereleri Beyaz Saray yetkilileriyle görüşmesinin beklendiğini doğruladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı